Presentada la guia de Bones Pràctiques de la Cooperació Catalana

L’experiència del projecte Cafè Ciutat en el que participa Molins de Rei i set municipis més del país és el fil conductor de la guia de Bones Pràctiques de la Cooperació Catalana que es va presentar aquest dimarts a la Federació Obrera.    

Cafè Ciutat és una campanya dirigida al ciutadà, al teixit associatiu, entitats públiques i establiments, per tal de fomentar  el consum de cafè d’una manera responsable, coneixent el seu origen i les condicions en el què ha estat cultivat, produït, distribuït i comercialitzat. Molins de Rei es va acollir a aquest innovador programa l’any 2010, després de què ja hagués estat impulsat en altres països europeus, així com a les ciutats de Terrassa, Manresa i Mataró. Ara, la Diputació de Barcelona l’ha recollit com a bona pràctica.
A l’acte hi van intervenir el diputat provincial de la Diputació, Ramon Castellano; la responsable del projecte, Núria Camps; la presidenta de l’Associació Comerç Just de Molins de Rei, Rosa Maria Coso; la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Jessica Revestido; i l’alcalde de la població, Joan Ramon Casals.  
Des dels seus inicis, el projecte Cafè Ciutat a Molins de Rei es va voler vincular amb un projecte de cooperativisme que havia existit al municipi abans de la guerra civil, fet que permetia entroncar amb la idea de les cooperatives productores del cafè. Així, la imatge dels paquets de cafè Molins de Rei és l’edifici de la Federació Obrera, el mateix que va acollir la presentació de la guia i que van construir i defensar els sindicats i el moviment obrer per convertir-lo en la seu d’una important associació local de treballadors i treballadores.
Es va escollir el cafè com a producte representatiu del Comerç Just perquè és un producte que és a la nostra taula de manera quotidiana i perquè pot esdevenir una eina important: si com a consumidors i consumidores demanem que es pagui un sou digne als productors i que ens arribi a la taula un producte saludable, estem treballant pels drets humans i per la millora de les relacions internacionals. El cafè és la segona matèria primera que mou més diners al món, després del petroli i 25 milions de persones viuen de forma directa del cafè, mentre que 100 milions ho fan de manera indirecta. Com passa amb altres productes el 80% del cafè es consumeix al Nord i el 80% es produeix al Sud. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article