130 milions d’euros de Benestar Social per municipis de Barcelona i el Baix Llobregat

Aquesta setmana Benestar Social i Família ha signat l’actualització de l’acord marc de col•laboració en aquest àmbit amb molts ajuntaments de Barcelona, entre els que podem trobar, Cornellà, Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Martorell, Molins de Rei, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans, així com tots els consells comarcals de la demarcació i la Mancomunitat Voluntària La Plana.

El text adapta al context actual alguns dels criteris i objectius establerts en l’Acord marc 2012-2015 que permet planificar coordinadament la prestació dels serveis socials bàsics i els serveis especialitzats així com altres programes de benestar social i polítiques d’igualtat, famílies amb infants, gent gran, persones amb discapacitat, infants i adolescents, persones amb problemes de drogodependències, persones afectades pel VIH/Sida o persones immigrades, entre d’altres. Amb l’aportació de 130,8 milions d’euros a l’Administració local, el Departament de Benestar Social i Família consolida els serveis que ja es finançaven l’any anterior i incrementa les dotacions dels centres oberts per a infants i adolescents i el servei d’ajuda al domicili. D’altra banda, aquest any el contracte programa també incorpora els serveis dels consells comarcals en matèria de joventut.
Això permet agrupar tots els canals de finançament del Departament als ens locals en el contracte programa i consolidar-lo en l’instrument bàsic de relació entre el Departament i l’Administració local. Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Barcelona destaquen que la signatura d’aquests acords garanteix i reforça la resposta conjunta de la Generalitat i dels ens locals i comarcals davant les situacions provocades per la situació econòmica actual i posen en valor l’esforç que s’està fent des dels ajuntaments i els ens comarcals per donar continuïtat a la prestació dels serveis adreçats a les persones en situació de vulnerabilitat social, especialment famílies amb menors. També han recordat que malgrat el Govern espanyol ha aprovat la Llei de racionalització i sosteniment de l’Administració local en detriment de les competències de l’Administració local, el Departament manté i intensifica el seu compromís de col•laboració, cooperació i coordinació amb ajuntaments i consells comarcals en benefici de la proximitat i immediatesa en l’atenció a les persones amb necessitats socials.
En total, el Departament de Benestar Social i Família, destinarà aquest any al món local més de 180 milions d’euros per tal de finançar serveis socials bàsics i especialitzats, lluitar contra la pobresa i impulsar programes de reforç de la cohesió social i de promoció de la igualtat. A aquests 180 milions cal sumar-hi 7 milions més que el Departament farà efectius pels serveis d’atenció precoç i centres ocupacionals per a persones amb discapacitat que els anys anteriors s’havien finançat dins el contracte programa i aquest exercici s’ha traspassat al sistema habitual de concertació de serveis per criteris d’equitat de la xarxa pública.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article