La ciutadania de Gavà pot votar les actuacions per millorar l’espai públic

Els projectes són el resultat de la primera fase del programa “Junts fem barri” on la ciutadania ha proposat noves accions que s’han sumat a les plantejades per l’Ajuntament

El passat 28 de juliol es va obrir el període de votacions del programa participatiu “Junts fem barri”. La iniciativa té per objectiu que els ciutadans i ciutadanes decideixin quines accions de millora de l’espai públic volen que es portin a terme a la ciutat en els propers mesos. Durant la primera fase del programa l’Ajuntament va decidir, a través dels serveis tècnics municipals, diferents actuacions a realitzar a l’espai públic. A les accions plantejades inicialment s’han afegit les proposades per la ciutadania. En total, durant el procés de votació els gavanencs i gavanenques podran votar entre un total de 54 actuacions.
El programa està dotat amb 500.000 euros, de manera que el total de les accions que es realitzaran no podrà superar aquesta quantitat. L'import màxim per cada actuació serà de 35.000 euros. Segons l’alcaldessa Raquel Sánchez, “els ciutadans i ciutadanes poden decidir al final quines són les propostes que volen que es portin a terme i que l’Ajuntament es compromet a executar”. Fins al passat 21 de juliol la ciutadania va poder consultar una relació de possibles accions de millora de l’espai públic proposades per l’Ajuntament. Es tractava de les actuacions que havien estat valorades pels serveis tècnics municipals tenint en compte propostes que entitats i ciutadans a títol particular havien plantejat a l’Ajuntament. Durant aquesta primera fase també s’han afegit noves propostes presentades pels gavanencs i gavanenques. Ara s’obra una segona fase del programa que s’allargarà fins al 30 de setembre on els ciutadans i ciutadanes han de votar i escollir entre les 54 actuacions que conformen la llista. Raquel Sánchez fa una crida a tots els gavanencs i gavanenques “convido la ciutadania a què participi en aquest procés i digui quins són els projectes que prefereix que es duguin a terme”.
Aquesta votació es farà a través del portal municipal però també s’han editat butlletes de votació que s’han distribuït a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament, a diferents equipaments municipals i a les seus de les Regidories de Barri, on hi haurà urnes expressament habilitades per al procés. Dels 54 projectes sotmesos a votació, cada persona podrà triar fins a 5 propostes que consideri preferents, entre les quals haurà de distribuir una valoració d’1 a 5 punts. Acabat el període de votacions i comptabilitzats els resultats del procés, i un cop elegides i prioritzades les accions per part de la ciutadania, es portaran a terme les gestions i tràmits administratius necessaris (redacció dels projectes tècnics, licitació i adjudicació de les obres). Així, a partir del mes de gener es procedirà a executar les obres de millora de l'espai públic. Al portal www.gavaciutat.cat i a través dels mitjans de comunicació local es publicaran els resultats del procés i posteriorment es podrà fer un seguiment de l'evolució de les obres.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article