Detinguts 5 veïns de Martorell i L'Hospitalet per robar 375 kg de coure al Baix Llobregat

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de Martorell van detenir cinc homes de nacionalitat romanesa, veïns de l’Hospitalet de Llobregat i Martorell d’edats compreses entre els 19 i els 26 anys, com a presumptes autors d’un robatori de coure a Martorell i Esparreguera i per pertinença a grup criminal.

Les detencions han estat possible gràcies a la coordinació entre els agents de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Martorell i la Policia Local d’Esparreguera. Es va detectar un augment considerable de robatoris de coure esdevinguts a la zona d’Esparreguera i que va generar una alarma considerable, ja que va afectar les comunicacions de la població. Per aquesta raó Telefònica va instal.lar un sistema d’alarma en tota la línia i els mossos van iniciar un dispositiu de vigilància i de control. Fruït d’aquest dispositiu el 9 de juliol passat els agents desplegats per la zona van poder detenir in fraganti els cinc presumptes autors d’un robatori amb força de coure en una fàbrica de productes químics de Martorell.
Els investigadors van poder relacionar els cinc detinguts amb altres robatoris de cablejat telefònic de dies anteriors. A més, els agents van determinar que els detinguts havien venut 230 kg de coure del cablejat telefònic a un deixalleria de l’Hospitalet de Llobregat, a banda de nombroses vendes de coure fetes en diversos llocs pel grup. En molts dels casos aquestes vendes es feien mitjançant un DNI furtat a una persona que res tenia a veure amb el cas. Aquest grup criminal especialitzat en el furt de coure es movia principalment en quatre vehicles que els permetia tenir una gran mobilitat i ser més eficients en la seva activitat delictiva.
Els investigadors van localitzar aquests vehicles carregats amb 145 kg de coure. A més, un dels conductors habituals, de 23 anys, mai havia obtingut el carnet de conduir, per aquest motiu se l’acusa també d’un delicte de conducció sense la corresponent autorització. Cal destacar que el grup estava perfectament organitzat i cadascun dels seus membres complia una tasca preestablerta. A més, els delinqüents havien fet d’aquesta activitat el seu modus vivendi, ja que es tractava d’un grup estable que actuava de forma organitzada i continuada. Segons els mossos, es van recuperar un total de 375 kg de cablejat de coure. S’investiga una possible relació dels detinguts amb un grup criminal molt actiu desarticulat el 20 de juliol d’enguany a Girona. Els detinguts, que tenien diversos antecedents per robatoris amb força i furts, van passar a disposició judicial i el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article