Martorell transformarà el calaix per on passa el TGV en un passeig peatonal

L'Ajuntament de Martorell transformarà la zona superior del calaix per on circula el Tren d'Alta Velocitat (TGV) en un passeig peatonal que permetrà unir l'aparcament de la plaça de Joan Serrats -a tocar de l'estació de Martorell-Enllaç de FGB- amb el carrer de Josep Vila -on es troba el Complex Esportiu de Torrent de Llops-. El pas s'anomenarà Passeig de la Creu Roja, amb motiu de la celebració del 75è aniversari de l'entitat a Martorell.
Arran de la construcció del calaix del pas del TGV es van crear uns terrenys de 3.500 m2 i que s'ubiquen al marge de l'espai de parc fluvial de Torrent de Llops. L'Ajuntament ha vist necessària l'ordenació d'aquesta zona transformant-la en un passeig peatonal i unir l'estació de FGC amb els barris de Torrent de Llops i Can Cases. El nou passeig facilitarà la connectivitat i la mobilitat a peu dels usuaris del Complex Esportiu Torrent de Llops i l'estació de Martorell-Enllaç (FGC). Actualment la zona es troba encerclada amb tanques i sense cap ús. Xavier Fonollosa, Regidor de Planificació Urbanística i Serveis Urbans considera que "és una gran oportunitat per millorar la connectivitat i l'accessibilitat, un complement de les connexions transversals amb l'antiga N-II ara reconvertida en passeig, i una nova connexió directa entre l'estació de FGC, el CE Torrent de Llops i els habitatges de Torrent de Llops i Can Cases".
Les obres consistiran en la construcció d'una plataforma única on s'hi col•locaran dues modalitats de paviment. També es col•locarà una pèrgola de 50 metres de longitud que crearà espais de sol i d'ombra durant el recorregut. S'hi col•locaran parterres o jardineres en posició perimetral al llarg del passeig generant un nou paisatge a base de seqüències vegetals transversals. La il•luminació del passeig serà amb columnes cilíndriques que la pèrgola i s'integraran al terreny. A la zona del carrer de Josep Vilar, el passeig s'eixamplarà amb la creació d'una àrea de jocs infantils i una altra pèrgola de 15 metres de longitud. Les obres s'iniciaràn després de l'estiu i la durada és de quatre mesos, el pressupost d'execució per contracte és de 197.882,04 euros (IVA inclòs).
Font: Aj. Martorel.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article