El Baix Llobregat i l’Hospitalet es tenyeixen de groc per votar el 9 de novembre

Milers de persones van acudir en massa a les set de la tarda a tots els municipis del Baix Llobregat i l’Hospitalet el passat dimarts per mostrar el seu rebuig al recurs del Tribunal Constitucional de prohibir la consulta del 9N.

Sentiment unànime a totes les poblacions del Baix, conscients que es viuen moments on es marcarà el seu futur i el de Catalunya, el dret a votar i decidir. No era una convocatòria massa preparada amb antelació, amb menys de 24 hores desprès del veredicte exprés del TC la ciutadania del Baix no va dubtar pel temps inestable i es va congregar a les places de la vila de la seva localitat per manifestar el seu suport al 9N, a la llei de consultes catalana, als seus representants i a la cambra on resideix la sobirania dels catalans, el Parlament de Catalunya. Diversos testimonis ens diuen que la multitud de manifestants van cridar consignes com ‘Ja n’hi ha prou’ o ‘Volem votar, volem marxar.’, a tots els municipis del Baix.
A Cornellà, com a la la resta dels ajuntaments, es va llegir un manifest en suport de la convocatòria i recolzant al Govern de la Generalitat. Ens hem fixat en concret a Sant Boi, on el PSC va tombar la moció de recolzament al 9N votant amb PxC, Viladecans, on PSC va votar en massa amb el PP en contra de la moció, a Cornellà, on en un principi l’Alcalde Balmón, un històric del PSC ni tan sols acceptava el debat d’aquesta, a l’Hospitalet, on la seva Alcaldessa Núria Marín fa un any votava amb PxC i PP per, literalment, boicotejar la consulta, i a Castelldefels, feu popular on els conservadors van votar en contra amb el suport dels socialistes catalans. La pressió política i ciutadana ha donat fruits a Cornellà, ja que finalment es debatrà la moció.
Però la sorpresa ha aparegut per damunt de tot a l’Hospitalet, on recordem la convocatòria ciutadana per recolzar la consulta coincidia amb el ple municipal corresponent al setembre. En aquesta última les negociacions entre partits han sigut més dures que a Gavà, on els socialistes es van comprometre a votar abstenció perquè aquesta tirés endavant. S’ha aprovat una moció ambigua i consensuada entre ICV, CIU i PSC, (la podeu veure en documents adjunts), res a veure amb les que s’han presentat a llocs on aquesta ha tingut majoria absoluta, però segons les nostres fonts les negociacions continuen obertes per ampliar-la, les paraules de Núria Marín Alcaldessa de l’ Hospitalet, deixen la porta oberta a diferents interpretacions, ‘Avui L’Hospitalet ha estat un exemple per Catalunya i Espanya aprovant una moció conjunta entre PSC,CiU i ICV-EUIA.Tots hem de cedir per trobar un punt en comú’. Alhora que reflexionava, ‘Penso q no hi haurà solució real a Catalunya si aquesta consulta no passa per donar la paraula a la ciutadania, però d’una forma acordada, legal i vinculant.’‘Vull votar i vull que el meu vot compti com el de la resta de la ciutadania.’

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article