El Fòrum Comarcal de l’ACM presenta el llibre '25 anys dels Consells Comarcals' on s' explica la tasca d' aquests

El representant del consell comarcal del Baix Llobregat a l’ acte va ser Jordi Albert i Caballero del grup ERC-AM, en qualitat de vicepresident.

L’acte ha estat presidit per la vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, qui ha destacat que “aquest llibre era necessari per fer pedogogia de la gran feina que fan els consells comarcals”. “Desenvolupen estructures per donar resposta a les necessitats de les persones i són bàsics per potenicar polítiques supramunicipals als ajuntaments per oferir més i millors serveis”, ha manifestat. El president de l’ACM, Miquel Buch, ha destacat que “malauradament, molta gent que no ha trepitjat el territori posa en qüestió la feina feta pels consells comarcals”. En aquest sentit, ha recordat que “el 77% dels municipis necessiten un ens comarcal per seguir oferint els seus serveis. El país té realitats diferents, però nosaltres volem la igualtat de serveis i oportunitats per a tothom tal i com proclamava Enric Prat de la Riba”. Finalment, Jordi Xargay, president del Fòrum Comarcal de l’ACM i del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, ha assegurat que si volem que els ajuntaments més petits puguin exercir les seves competències, els consells comarcals “són bàsics”. Per això, cal que els consells comarcals estiguin ben finançats: “Ens cal una llei d’hisendes locals. És la gran assignatura pendent dels darrers temps”.
El llibre, escrit per la periodista Anna Figuera, vol ser un reconeixement a la tasca que han desenvolupat els consells comarcals i el Conselh Generau d’Aran al territori català, aportant serveis als ajuntaments i qualitat de vida a la ciutadania, visqui on visqui. “És un llibre on els presidents dels consells comarcals han estat molt valents perquè han abordat directament els temes que més els afecten”, ha explicat Anna Figuera. I ha recordat que s’han fet propostes per millorar l’actual llei de Governs Locals o s’ha demanat unànimament una llei d’Hisendes Locals per a fer front a les seves competències.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article