‘La venjança dels almogàvers’ i ‘365 acudits per a indepes’, doble proposta literària d’Andreu González

El martorellenc Andreu González Castro (l’Hospitalet, 1974), col•laborador ocasional d’aquesta publicació, tot just acaba de treure al mercat dos llibres de naturalesa ben diferent. El 4 de febrer va publicar La venjança dels almogàvers (Columna), coescrit amb Ramon Gasch.

Es tracta d’una novel•la que transporta el lector a l’imperi Bizantí i a l’època en què els ferotges guerrers almogàvers, procedents sobretot de Catalunya i Aragó, comandats per Roger de Flor, van foragitar els turcs de l’Anatòlia. El llibre cobreix un arc temporal que va des de l’arribada de la Companyia Catalana d’Orient a Constantinoble (1303) fins al moment que s’apoderen dels ducats d’Atenes i Neopàtria (1311), territoris on onejarà la bandera dels quatre pals durant prop de 80 anys. El periodista Eduard Berraondo, d’El Punt Avui TV, ha dit que “és un llibre que es digereix ràpidament, el devores”. La novel•la es presentarà arreu del país, però les presentacions més properes en l’espai seran a la biblioteca de Martorell (28 de març), a la de Molins de Rei (14 d’abril) i a la de Santa Eulàlia (l’Hospitalet de Llobregat, 14 de maig).
Pel que fa al segon llibre publicat per Andreu González, es tracta de 365 acudits per a indepes. González, que va ser autor de 365 acudits per a culers, reincideix amb un títol ple de bon humor adreçat a independentistes. Aquesta compilació de 365 píndoles humorístiques clava els ulls en el PP, en C’s, en els franquistes i en l’unionisme de tota condició. Hom espera que aquests dos títols tinguin èxit durant la diada de Sant Jordi. Val a dir que 365 acudits per a culers va ser el desè títol de no ficció més venut la diada de la rosa i el llibre de 2013.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article