Corbera i Cornellà incorporen tres espais a la xarxa de parcs metropolitans de l' AMB

Aquests tres espais, que fins ara ja existien però que no formaven part de la XPM, són el parc de Les Palmeres, a Corbera de Llobregat, Can Corts, a Cornellà de Llobregat, i el parc de la Infanta, també a Cornellà. La Xarxa de parcs metropolitans queda formada ara per 39 parcs, repartits en 26 municipis, amb més de 225 hectàrees gestionades.

Parc de Les Palmeres; Aquest parc, situat a la part alta del municipi de Corbera de Llobregat i a tocar del massís del Garraf i l'Ordal, va ser inaugurat el 1987 i té una superfície de 0,36 hectàrees. Es tracta d'un jardí de tipus romàntic, i té un considerable desnivell que es salva mitjançant camins en pendent. Un dels seus punts d'atracció és el mirador, format per una glorieta de vuit columnes i amb la cúpula de ceràmica esmaltada. Fins el 1986, aquest terreny pertanyia a una família benestant que estiuejava a Corbera, i era conegut com en jardí de Cal Suís. El 1986, l'Ajuntament va comprar els terrenys, la casa va ser enderrocada afectada per un expedient de ruïna i va adaptar els jardins per a l'ús públic. A nivell de vegetació, actualment, és un jardí molt frondós on s'hi poden observar diverses espècies de palmeres, cedres de l'Himàlaia , eucaliptus i auró blanc, entre altres. Està dotat de lavabos públics, zona de bar (obert a l'estiu) i una zona de jocs infantils.
Parc Can Corts; Aquest parc de 2,5 hectàrees està situat a la carretera de Sant Joan Despí, al terme municipal de Cornellà de Llobregat. Tot i que, com a parc, va ser inaugurat el 2009, a la part alta s'hi troba la masia de Can Tirel, un mas del segle XVII modificat a la fi del XVIII. Es tracta d'un espai pensat per passejar i descansar, amb grans parterres de plantes arbustives i un passeig amb pins que donen una gran coberta aèria.
Parc de la Infanta; Aquest parc de 4,2 hectàrees, situat prop del nucli urbà de Cornellà, és un espai molt obert i solejat, amb nombrosos parterres de prat verd i arbres de gran dimensions. Un dels camins que creua el part condueix a una zona més elevada, des d'on es pot contemplar el parc amb un altre punt de vista. Està dotat de pistes esportives per jugar a bàsquet, elements esportius i dues zones de jocs infantils. Al parc també s' hi troba la casa Camprubí, edificada entre 1927 i 1928 per l'arquitecte Josep Maria Jujol i Gibert. La XPM i juga un important paper entre les places i jardins urbans i els grans sistemes naturals.
Els parcs metropolitans són indrets de gran vàlua tant pels seus valors naturals, ambientals, històrics, paisatgístics i arquitectònics com per la seva important funció social, pedagògica i de lleure. En funció del seu origen i la seva situació s'agrupen en parcs urbans, periurbans i històrics. L'Àrea Metropolitana de Barcelona (ÀMB) desenvolupa el manteniment integral dels parcs metropolitans gràcies a un conveni signat amb els respectius ajuntaments. També s'encarrega del control de qualitat, la divulgació i promoció entre els ciutadans i l'adequació d'aquests espair per fer-los més sostenibles.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article