Sant Feliu es consolida com a 'Smart city' incorporant un sistema de telegestió de l’enllumenat i el reg al Parc Nadal

Després de tres mesos en funcionament, dimecres 4 de març es va fer la presentació pública del nou model de telegestió de l’enllumenat i del reg que s’ha posat en marxa al parc Nadal de Sant Feliu de Llobregat.

La presentació, oberta a la ciutadania, va incloure una xerrada que es va fer al Centre Cívic Les Tovalloles on es va explicar el funcionament del sistema i es van detallar els principals avantatges. Tot seguit, tècnics municipals i de l’empresa que ha creat el sistema tecnològic que permet la telegestió van fer una demostració pràctica des del mateix parc. Segons el regidor de Via Pública i Medi Ambient, Manel Leiva, “el nou enllumenat de leds permet reduir en un 73% el consum energètic del parc Nadal. A més, amb la implantació del telecontrol i la telegestió, la despesa pot arribar a reduir-se en un 90%”. El parc Nadal ha estat objecte en les darreres setmanes d'una important remodelació que ha inclòs la recuperació i arranjament de l'espai verd a partir de la plantació d'arbres, plantes i flors i la millora de l'enllumenat i del sistema de reg. El nou sistema de telegestió no ha suposat cap inversió per a l’Ajuntament, ja que ha estat l’empresa Omega Peripherals qui l’ha cedit a Sant Feliu, donada la seva implicació en el món de les smart city.
En aquest sentit, la voluntat de l’empresa és posar el parc Nadal com exemple de bon funcionament i exportar el model a altres ciutats. Pel que fa al reg, s’ha substituït més d'un quilòmetre dels tubs de la xarxa de reg soterrada del parc Nadal. Aquesta mesura, a més de resoldre les fuites d'aigua, ha permès l'aplicació de la telegestió en el reg, sistema que afavoreix una gestió més eficient de les hores de reg i l'estalvi d'aigua. D’altra banda, entre les actuacions de millora de l'enllumenat destaca la substitució dels antics punts de llum aeris per uns de nous de tecnologia led, més sostenibles. Així, s'han canviat els 36 llums del parc, els quals gràcies al sistema de telecontrol i telegestió es poden regular remotament. En concret, es pot definir la intensitat lumínica i programar l'encesa i apagada de les diferents zones amb punts de llum del parc. Es tracta d'un sistema que es posa en marxa per primer cop a la ciutat com a prova pilot. De fet, durant l'any 2015 s'instal•larà també en la il•luminació baixa del parc Nadal.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article