Iceta insisteix en una reforma constitucional per millorar la relació Catalunya / Espanya

Miquel Iceta va assistir diumenge al matí a la quinzena edició de la calçotada que organitza el PSC de Sant Joan Despí, enguany per donar suport a la candidatura a la reelecció de l’alcalde Antoni Poveda a les properes eleccions municipals del 24 de maig.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha constatat que “fa temps que el president Mas no sap on va, ni amb qui anar”. “La política catalana necessita un rumb, un full de ruta seriós per superar aquesta etapa de quatre anys sense cap nova competència, inversió i projecte; però amb objectius que s’anaven fixant, tots ells condemnats al fracàs”. En aquest sentit, Iceta ha fet una crida per què les eleccions autonòmiques del setembre serveixin “perquè Catalunya tingui un Govern que sàpiga on va i que porti al país a un futur de més prosperitat i justícia”. Preguntat pel darrer Consell Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya, i per les manifestacions de dirigents d’Unió Democràtica que avalarien que els acords que es van prendre podrien facilitat que CDC i UDC continuessin federades, responia “haurem d’esperar un temps per saber el que volen i el que no volen; tot i que dir ara que la independència no és el projecte no acabo d’entendre; si és així perquè ens han portat fins aquí?”, s’ha preguntat.
Per a Miquel Iceta, “És evident que la independència trencava a Convergència i a Unió i causava fissures internes en ambdós partits. Però llavors no s’entén gaire el perquè d’aquests canvis, ni a on volen anar. El full de ruta del que ens parlaven, acordat amb Oriol Junqueras, tenia com objectiu la independència. Ja no hi ha full de ruta?”. Segons el primer secretari socialista és més que evident que “les eleccions al Parlament ja no seran plebiscitàries perquè s’ha dit fins i tot des del Pacte Nacional pel Dret a Decidir”. “Nosaltres sempre hem dit que les eleccions no són un plebiscit. A les eleccions, els ciutadans poden elegir entre diversos projectes i en els plebiscits poden dir: sí o no a un projecte concret. És obvi que les eleccions al Parlament el que triaran és una nova majoria parlamentària i un president que haurà de formar un govern”. “És evident que si Convergència ja renuncia també al projecte de la independència el caràcter que alguns li volien donar a les eleccions de plebiscit sobre la independència cau pel seu propi pes”.
Miquel Iceta ha insistit, “parlem de programes, de si serem capaços de preservar la sanitat i la educació públiques, de si serem capaços de tenir una fiscalitat més justa, de si serem capaços de rellançar l’economia i crear ocupació... i els que volem canviar la relació entre Catalunya i la resta d’Espanya , dir com ho pensem fer. Des del nostre punt de vista, el camí segueix sent una reforma constitucional en la perspectiva que hi hagi una nova majoria a partir de les eleccions generals de finals d’aquest any”, ha conclòs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article