S'obren les preinscripcions per a 9.193 places del programa d' activitats de lleure "L'estiu és teu!"

L’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família obre dilluns a les 12 del migdia el període de preinscripcions del programa d’activitats de lleure “L’estiu és teu!” a través del web www.xanascat.cat/PortalPreinscripcions

El nombre total de places que s’ofereixen és de 9.193. La iniciativa, que enguany arriba a la seva vint-i-unena edició, ofereix experiències de fins a dues setmanes a infants i joves de 5 a 16 anys a través de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). Les modalitats d’estades a escollir són: música, idiomes (anglès, francès o alemany), esportives, multiesportives, combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, enginy, circ, teatre, veu, cinema, natura, excursionisme i descoberta de Barcelona. Les places per a l’aprenentatge d’idiomes continuaran essent protagonistes de l’oferta, ja sigui com a estades d’idiomes pròpiament (2.200 places) o com estades que combinen idiomes amb una altra activitat (4.400 places). Gairebé tres de cada quatre places ofertades són d’idiomes, el 72% de l’oferta global de “L’estiu és teu!”. Pel que fa al cost de les estades, les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores que obtinguin plaça pels seus fills i filles continuaran gaudint d’una reducció del 10% en el preu de les estades. L’any passat es van beneficiar d’aquestes reduccions un total de 1.727 nois i noies, el 24% de tots els participants. En el conjunt dels últims sis anys, 10.809 participants han gaudit d’aquesta rebaixa. Aquests ajuts s’emmarquen en les polítiques de suport a la família i intensifiquen l’orientació al servei públic dels albergs gestionats per la Generalitat de Catalunya.
El juliol és el mes amb més oferta (8.164 places), seguit per l’agost (580) i el setembre (449). D’aquesta manera, es dóna resposta a les diferents preferències i necessitats de les famílies i dels participants, expressades a través d’enquestes. Per edats de participants, la franja de 8 a 12 anys és la que disposa de més oferta (4.619 places), seguida per la de 13 a 16 anys (2.944), la de 8 a 16 anys (1.390), i la de 5 a 7 anys (240). Preinscripcions fins el 30 de març El procés de preinscripcions al programa s’iniciarà avui a les 12 hores i s’allargarà fins a la mateixa hora del dilluns 30 de març.. En el moment de formalitzar la preinscripció es donarà automàticament a cadascun dels participants un número concret, que serà el de referència per al sorteig públic de places davant notari que es realitzarà l’1 d’abril. Totes les persones preinscrites a través del web, podran consultar, modificar o anul·lar les seves dades en qualsevol moment abans del sorteig. Els resultats del sorteig es publicaran a Internet el 2 d’abril, i es comunicaran el mateix dia per correu electrònic a les famílies seleccionades.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article