La lluita per salvar el bicentenari ‘Pi de La Remunta’ de l’ Hospitalet arriba fins a Brussel•les

Perseu, l’ Associació per la defensa del Patrimoni de l’Hospitalet, eleva a la màxima l’ intent de salvar aquest arbre de 200 anys, que s’ està transformant, tal i com hem repetit altres vegades, en una icona de lluita patrimonial davant la passivitat del govern local comandat per la socialista Núria Marín.

El Pi de La Remunta, amb gairebé dos segles de vida, és l'arbre documentat més antic de L'Hospitalet i està en perill imminent per les obres d'urbanització de l'antiga Caserna de La Remunta. PERSEU ha portat aquest dilluns 9 de novembre una petició al Parlament Europeu en la qual, després d'informar a l'Eurocàmera de la polèmica i la realitat que envolta la lluita respecte la conservació “in situ” del Pi de La Remunta, demana que insti a l'administració local a mantenir al seu lloc l'esmentat pi tal i com es demana repetidament des de la ciutadania de l'Hospitalet.

Tanmateix des de PERSEU apel•lem a la més alta cambra de representació política europea degut a que creiem conculcada la Directiva 2003/35/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 26 de maig de 2003, per la qual s'estableixen mesures per a la participació del públic en l'elaboració de determinats plans i programes relacionats amb el medi ambient. Mesura que ve donada per la negativa reiterada a que la societat civil hospitalenca, en tant que afectada directa, participi en la definició del pla urbanístic i en les mesures correctores que afecten el medi ambient que l'envolta.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article