La Comissió Mixta Generalitat - Ajuntament de l'Hospitalet es reuneix per primera vegada

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, han presidit aquest matí la primera reunió de la Comissió, constituïda amb l’objectiu de cooperar i col•laborar en qüestions estratègiques d’ambdues administracions.

“Aquesta comissió està plenament justificada perquè l’Hospitalet és la segona ciutat de Catalunya i l’aliança de les dues administracions l’ha de convertir en una de les grans ciutats europees”, ha remarcat la també hospitalenca Borràs, que ha valorat molt positivament el desenvolupament de la trobada i ha destacat el bon clima de col•laboració. La titular de Governació ha explicat que durant aquesta primera reunió de la Comissió s’han plantejat molts temes, tant pel que fa a la promoció econòmica, a la projecció internacional, com en l'àmbit social, que tenen com a objectiu contribuir en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

Les dues administracions s’han emplaçat a treballar-hi de forma conjunta, i la consellera ha anunciat una nova trobada per al mes d’octubre. Pel que a fa a l’habitatge, la consellera ha recordat l’acord firmat recentment amb el BBVA per a la cessió de 1.800 habitatges a la Generalitat, que permetrà disposar de més pisos de lloguer social a l’Hospitalet, gestionats a través de les meses d’emergència. En aquest sentit, Borràs ha expressat el compromís perquè es lliurin els pisos a l’Hospitalet al més aviat possible i perquè es pugui incrementar, així, el seu parc d’habitatge social.

La consellera ha explicat que durant la reunió s’ha parlat de la nova llei de mesures per fer front a l'emergència en habitatge i s’ha mostrat convençuda que aviat es podrà anunciar un acord amb la resta d’actors implicats per tirar endavant la norma que ha de substituir els punts suspesos pel Tribunal Constitucional. En l’àmbit d’urbanisme, la consellera ha refermat el suport del Govern al Pla Director Urbanístic Granvia.

Pel que fa als problemes de soroll de la línia 9 del metro que pateixen alguns veïns de Collblanc i Santa Eulàlia, Borràs ha explicat que es treballarà amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per trobar-hi una solució. També en l’àmbit de les infraestructures, s'ha acordat crear una comissió amb els departaments de Territori i Sostenibilitat i d'Economia per analitzar les perspectives de futur de la posada en marxa de la línia 10 del metro.

També en els àmbits d’ensenyament i salut s’han acordat trobades bilaterals entre els respectius departaments i l’Ajuntament de l’Hospitalet, així com la creació d’una comissió per al desenvolupament del Districte Cultural. La creació de la Comissió Mixta Generalitat – Ajuntament de l’Hospitalet va ser un dels compromisos al qual van arribar ambdues institucions, arran de la visita que el president Carles Puigdemont va realitzar a la ciutat, el passat mes de febrer, amb l’objectiu d’abordar projectes comuns.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article