La mort d’ una euga als Tres Tombs de Torrelles desperta informacions falses i malintencionades dels animalistes

L’Ajuntament, en un comunicat fet públic ahir a la tarda, esclaria que “l’informe de la necròpsia descarta que hagi estat conseqüència d’un sobreesforç ni de cap maltractament.”

D’aquesta manera, “es desmenteix que el carro d’aquesta euga anés sobrecarregat ja que només hi anaven 5 persones, (no 10 com s' havia dit), tres d’elles menors d’edat i de poc pes. L’euga era propietat de l’hípica Can Clapés de Santa Perpètua de la Mogoda, estava ben tractada i cuidada, amb totes les vacunes administrades. En cap cas es va obligar a l’animal a aixecar-se, ja que va caure desplomat al terra i va morir a l’instant.”

A més, el consistori torrellenc “lamenta els danys de les dues persones que van patir ferides durant la celebració de la festa, una a causa d’una relliscada d’un cavall en una zona on s’havia aixecat el sauló col•locat expressament per la organització per garantir la seguretat, i l’altra a causa de que l’euga morta es desplomés al terra.”

Una mostra més de l’ ansietat de protagonisme per part dels “animalistes” que diumenge al vespre i dilluns es van dedicar a carregar, sense coneixement de causa, contra la festa dels Tres Tombs, tant a nivell local, com a nivell nacional.

També caldria remarcar la irresponsabilitat de persones particulars que han alimentat la mentida, mitjans de comunicació i altres entitats que es van aprofitar de la polèmica per carregar, una vegada més de manera interessada i fins i tot barrejant temes polítics amb aquesta festa, fins al punt de comparar-la amb les curses de braus.

Comentaris

Úrsula Sham Girona
5.
A mi lo que diga el ayuntamiento me es indiferente y todos los que puedan tener partido q sacar y tratan de defender lo indefendible.
En Andalucía dicen lo mismo, defienden q el animal no sufre al estar cargando gente, mas el peso del carruaje, mas las horas de trabajo día a día (como si en vez de animales fuesen máquinas), más las condiciones del clima, especialmente cuando hace sol. También los quieren mucho!! Hasta el punto de defender que cuando están babeando o no se sostienen en pie no están sufriendo.
No hace falta ser animalista, solo respetarlos, amarlos, como lo q són: VIDAS!!!
Lo que no quieras para ti no lo quieras para un animal! No tienen que porque cargar gente para diversión de unos pocos, utilizados por los humanos q creemos q los animales son un servicio, nuestros sirvientes y esclavos. La naturaleza no les otorgo tal trabajo sino el humano y punto!!
laura sta coloma
4.
#3 Montserrat, si estimeu tant els animals cuideu-los amb revisions, perq probablement l´aneurisme no ve perque sí. Un no cau així al mig del carrer si no està malalt. Tampoc cal que parlis en aquest to despecitu i fiquis als animalistes al mateix sac, t´asseguro que sí t´ajudarien. Per una animalista lo més important es el respecte a la vida de tots els animals.
dret a viure dels animals = dret a viure dels humans
Montserrat Sabadell
3.
Ha mort d'un aneurisma.
Penso que aquests animalistes no tenen ni punyetera idea de res, són uns ignorans en la materia. Estic convensuda que em passa a mi al mig del carrer i no fan ni la meitat de comedia o millor dit passen de mi i ningú s'entera. Això ens pot passar fins i tot a nosaltres d'anar tant tranquils pel carrer i tot d'una no se sap per què paffff i caus mort, són coses que passen. Jo tinc un cavall i ha sortit en diferentes festes de Tres Tomps i de maltractat res de res que me l'estimo molt.
Susanna Barcelona
1.

Primer, els "animalistes" no volen animals en aquesta mena de "festes", no només quan un animal mor, desgràciadament. No s'ha mort a causa de sobrecàrrega ni per forçar-la a aixecar-se, però tampoc s'explica la causa de la seva mort. Si tan sana i ben cuidada estava, de què ha mort?

Comenta aquest article