La 5ª edició de “Contrarumors” a Molins de Rei es basa sobre els prejudicis basats en la diversitat sexual

El programa Contrarumors arriba a la seva cinquena edició i per commemorar-ho ha editat un llibret amb tots els continguts inclosos en les cinc mostres organitzades: “I tu què creus?”, “Les raons de la cooperació”, “Refugiats”, “Dones migrades” i “Estima com vulguis”.

En tots els casos es busca combatre amb informació contrastada els tòpics i els prejudicis que envolten alguns aspectes molt presents en la nostra societat. L’homosexualitat és un trastorn mental? Dues persones del mateix sexe poden formar una família? Només els gais tenen SIDA?

Són només alguns dels estereotips que es volen trencar amb aquesta exposició que es va inaugurar aquest passat dimarts amb la presència de l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, de la regidora de Solidaritat i Cooperació, Sílvia Guillén, i de la regidora de Nova Ciutadania i Moviments Veïnals, Laura Soto.

L’exposició es podrà visitar cada tarda al bulevard de la Federació Obrera fins el proper 15 d’octubre. Després es convertirà en una mostra itinerant i s’instal•larà en diferents instituts i equipaments, tant de Molins de Rei com de fora.

Durant l’acte es van presentar unes estovalles de paper pels diferents bars i restaurants de la vila que inclouen alguns dels rumors i contrarumors que es desprenen d’aquestes 5 campanyes. Aquestes estovalles s’utilitzaran durant la Fira de la Candelera, el moment de màxima assistència de visitants a la vila.

Paral•lelament, també es recuperaran unes falques radiofòniques que s’emetran per Ràdio Molins de Rei i en les que s’escolta un rumor durant el dia i es desmenteix amb arguments. De les cinc exposicions, la relativa a les persones refugiades va ser la més demanda. En total va visitar més de 50 punts diferents d’arreu del país.

També cal destacar que aquest projecte va obtenir al 2017 un reconeixement de bones pràctiques en l’àmbit Immigració que dona la Federació Catalana de Municipis. Per obtenir més informació o demanar qualsevol de les cinc exposicions s’ha d’accedir a www.contrarumors.cat  

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article