Esplugues i l’Hospitalet signen un conveni intermunicipal per fomentar l’ ocupació

L’ Hospitalet s’ apropa al Baix Llobregat, a les properes eleccions municipals, en un principi el Consell Comarcal del Barcelonès desapareix, i tots els moviment de la segona ciutat de Catalunya es miren amb lupa, podríem estar en un dels primers gestos per apropar la localitat a incorporar-se a la comarca baixllobregatina.

Sigui com acabi la cosa, sempre és positiva la col•laboració entre municipis en be de la ciutadania, així ho han demostrat les dues localitats, signant, per tal de dur a terme, de manera conjunta, actuacions de suport i promoció de l’activitat econòmica i de l’ocupació.

Aquestes accions estaran en la línia d’impulsar la creació d’empreses, la generació d’ocupació, el foment de la cultura emprenedora i l’enfortiment del teixit productiu local de les dues poblacions. Una de les qüestions que estableix el conveni és que el centre Esplugues Coworking, que ofereix espais de treball col•laboratiu, podrà donar servei a persones emprenedores o microempreses de L’Hospitalet.

"Mancomunem esforços i serveis d'emprenedoria en espais com el Coworking Esplugues i L'Hospitalet ens aportarà espais, serveis i equipaments que a nosaltres ens fan créixer", ha dit Pilar Díaz a la presentació del conveni, qui també ha apuntat que "en un futur pròxim parlarem d'un possible clúster en biomedicina, perquè tenim empreses i centres d'aquest àmbit i que crearia activitat econòmica, llocs de treball i riquesa".

Hi haurà una transferència recíproca d’informació tècnica sobre projectes i actuacions que cadascun dels ajuntaments realitzi en l’àmbit del desenvolupament econòmic local, com ara programes formatius, conferències i/o jornades, entre d’altres.

“Volem fomentar l’activitat econòmica i que les nostres ciutats tinguin oportunitats de present i de futur”, ha expressat Núria Marín. A més, s’exploraran altres temes d’interès comú en els quals treballen els serveis de promoció econòmica dels dos consistoris i s’estudiarà la viabilitat de futurs projectes conjunts d’àmbit supralocal.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article