Ensenyament anuncia la creació d’un nou institut escola a Viladecans per donar resposta a les necessitats educatives

Societat.

Un instant de la reunió entre el conseller i les parts beneficiades d’ aquesta mesura.
Un instant de la reunió entre el conseller i les parts beneficiades d’ aquesta mesura.

Així ho ha manifestat el conseller durat una visita territorial al Baix Llobregat, que ha començat a Viladecans. Concretament, Bargalló ha estat rebut a l’Ajuntament pel seu alcalde, Carles Ruiz, amb qui després s’ha traslladat a l’Escola Mediterrània i a l’Institut Viladecans VI, on ha pogut conèixer de primera mà les instal•lacions dels dos centres.

Posteriorment, el titular d’Ensenyament ha continuat la visita territorial pel Baix Llobregat, conjuntament amb el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Francesc Ballester. Al migdia, Josep Bargalló ha mantingut una reunió a l’Ajuntament de Gavà amb l’alcaldessa del municipi, Raquel Sánchez, i després, ha visitat l’Institut Bruguers de la població, on ha tingut una breu trobada amb l’equip directiu del centre.

A la tarda, el titular d’Ensenyament es va traslladar a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, on era rebut per l’alcaldessa Maite Aymerich. Després, el conseller va fer un recorregut per les diferents aules d’infantil i primària de l’Escola la Guàrdia, reunint-se amb membres de l’equip directiu.

El titular d’Ensenyament, en declaracions als mitjans, ha manifestat que “a nosaltres ens pertoca dotar a la ciutat de les infraestructures que necessita com per exemple el nou institut escola, però també la rehabilitació de centres més antics o les possibilitats de fer més oferta professional”.

En aquest sentit, ha remarcat que “es tracta d’oferir als infants i als joves de Viladecans una oferta educativa justa, equitativa i de qualitat que els permeti desenvolupar-se com a persones i com a ciutadans”.

Pel que fa la construcció del nou institut escola, ha assenyalat que “pressuposant que hi hagi pressupostos de la Generalitat per l’any que ve, aquests contindran l’inici del projecte i la posterior licitació” i que “tardarem possiblement uns quants mesos en començar a veure les obres i s’acabaran en un parell o un parell i mig d’anys”.

També ha ressaltat la importància de què l’Ajuntament cedeixi el solar per a la seva construcció. “Per nosaltres l’institut escola ja està en marxa”, ha assegurat Bargalló.

El conseller d’Ensenyament també ha defensat que “el projecte d’institut escola és a tot arreu un bon projecte perquè significa una única oferta educativa conjunta i continuada dels 3 als 16 anys. I això les famílies ho valoren positivament i l’alumnat té un millor recorregut a l’ensenyament obligatori”.

I, en el cas de Viladecans, ha explicat que des del Departament s’han valorat els actuals projectes educatius: “El nostre anàlisi és que són dos projectes educatius ara excel•lents que en sintonia encara ho seran més”.

Josep Bargalló s’ha compromès a dur a terme una remodelació integral de l’Institut: “Fins ara hem anat fent cada any actuacions de millora i no acabem mai de tenir el centre al 100% de condicions, per tant, la voluntat de la visita és afrontar un projecte integral pel centre”.

L’objectiu, ha afirmat el conseller és que el centre “tingui unes millors infraestructures i uns millors espais i pugui oferir un millor projecte educatiu i un millor servei a la ciutat”.

“Si el Departament té pressupostos pel 2019, ja hi haurà els inicis d’actuació i tenim la voluntat que ja l’estiu que ve no sigui un estiu de pedaços sinó que ja puguem plantejar-nos quan fem la remodelació integral”, ha conclòs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article