Prova pilot a Sant Vicenç dels Horts per posar la tecnologia al servei de les persones grans que viuen soles

Societat.

La presentació es va fer ahir al consistori vicentí.
La presentació es va fer ahir al consistori vicentí.

El municipi participarà a una prova pilot de pantalles intel•ligents als domicilis de persones grans que viuen soles. El professional d’atenció directa (treballador/a familiar) mitjançant gravacions realitzades anteriorment, en moments determinats del dia, recordarà temes concrets a persones que reben el servei d’Atenció Domiciliària del municipi.

Són persones que garanteixen la confiança i seguretat amb la persona usuària que rep aquest servei. El servei, impulsat per l’entitat Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) i desenvolupat tecnològicament per l’empresa Bismart, s’ha fet públic després d’una reunió amb l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich i la regidora de Serveis Socials, Georgina González.

Per part d’ABD hi van ser presents la seva gerent, Àngels Guiteras, l’Adjunta a la Gerència i Directora de la Unitat Operativa Sociosanitària, Pilar Rodríguez, i la coordinadora territorial dels SAD gestionats per ABD, Mercedes Camarena.

Aquest aparell, conegut com Eldcare Friendly Remember, proporcionarà diàriament recordatoris en format audiovisual últils i personalitzats que permetrà millorar la seguretat i preveure possibles accidents com per exemple avisar de beure aigua per a hidratar-se durant l’estiu o recordar la visita amb el metge.

L’objectiu principal és proporcionar el suport necessari als usuaris d’especial vulnerabilitat del servei perquè tinguin el millor benestar personal i qualitat de vida, així com actuar preventivament per evitar situacions de risc i/o urgències. El dispositiu únicament emetrà missatges recordatoris personalitzats, no és intrusiu, i mantindrà la privacitat de la persona.

El dispositiu s’instal•larà en el domicili durant la prova pilot que tindrà una durada de 3 mesos i no s’haurà d’assumir cap cost en la instal•lació i utilització d’aquest. En qualsevol moment, la persona usuària podrà decidir deixar de participar en l’experiència pilot.

D’altra banda, Associació de Benestar i Desenvolupament (ABD) juntament amb Serveis Socials de l’Ajuntament farà un estudi qualitatiu del sentiment de soledat no desitjada. S’escolliran 100 persones grans que visquin soles amb i sense atenció domiciliària per poder veure quines propostes d’actuacions es poden portar a terme per combatre la soledat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article