Collbató, Corbera, El Papiol, Esplugues, Olesa, Sant Joan Despí, Vallirana i Viladecans participen a la 27a edició de les Jornades Europees de Patrimoni

Cultura.

Oportunitat única per conèixer el patrimoni que ens envolta.
Oportunitat única per conèixer el patrimoni que ens envolta.

Els dies 12, 13 i 14 d’octubre, prop de 200 municipis d’arreu de Catalunya obriran palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics, i altres espais patrimonials perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el seu patrimoni, amb l'objectiu d’aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.

Enguany, les JEP 2018 són més especials que mai doncs s’emmarquen en la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. Es tracta d'una oportunitat única per celebrar la riquesa i diversitat del patrimoni europeu.

Recordem que un dels principals objectius de l’Any Europeu és promoure la diversitat cultural, el diàleg intercultural i la cohesió social, objectiu compartit amb el de les Jornades Europees de Patrimoni que se celebren cada any.

Les Jornades Europees de Patrimoni són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea i suposen la manifestació cultural participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni.

Des de la seva creació, el 1991, Catalunya s’hi va afegir amb l'aportació d'activitats pròpies. Es poden consultar les activitats al document adjunt entre les pàgines 15 - 32, i a la pàgina 35.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article