Els nous parquímetres de Molins de Rei incorporaran registre de matrícula

Societat.

Actualment a Molins de Rei hi ha 271 places d’estacionament de rotació en zona blava regulades per 16 parquímetres.
Actualment a Molins de Rei hi ha 271 places d’estacionament de rotació en zona blava regulades per 16 parquímetres.

Els parquímetres s’han substituït perquè els anteriors dispositius havien arribat al final de la seva vida útil i presentaven problemes de manteniment.

A més, la renovació estava prevista en el contracte de concessió de gestió de la zona blava de Molins de Rei, que l’Ajuntament té adjudicat a l’empresa Saba Aparcamientos des d’octubre de 2005.

Els nous models també s’alimenten amb energia solar i guanyen en autonomia. Però la principal novetat és el software que porten incorporat. Per tal de treure-li el màxim rendiment caldrà introduir la matrícula en el parquímetre.

Aquesta matrícula quedarà registrada en un codi QR que apareixerà en el tiquet d’estacionament. Si es guarda aquest tiquet o se li fa una fotografia amb el telèfon mòbil, només caldrà apropar el codi QR al parquímetre i immediatament es podrà fer qualsevol operació (anul•lació de denúncia, ampliació de tiquet o aparcar de nou).

El codi QR també permetrà pagar amb vals d’estacionament en cas que en algun moment es facin promocions puntuals. El registre de matrícules també facilitarà que el parquímetre reconegui els vehicles 100 % elèctrics que paguen l’impost de circulació a Molins de Rei, i que poden estacionar de manera gratuïta a la zona blava gràcies a una bonificació municipal.

Finalment cal destacar que abans d’acabar l’any els usuaris també podran descarregar-se una aplicació al mòbil per fer els pagaments de zona blava.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article