7 municipis del Baix Llobregat s’ incorporen al projecte digital de la Diputació “Decidim” per incentivar a la ciutadania sobre la presa de decisions

Societat.

El projecte s'inicia a 34 ajuntaments, on la majoria impulsaran processos de pressupostos participatius.
El projecte s'inicia a 34 ajuntaments, on la majoria impulsaran processos de pressupostos participatius.

La Diputació de Barcelona impulsa estratègies innovadores de participació ciutadana, adaptades als nous temps i a les noves necessitats detectades i expressades pels municipis de la demarcació.

Per aquest motiu s'han creat l'eina "Decidim", una forma telemàtica i no presencial, per tal de facilitar la incorporació a la participació de persones que habitualment no participen i afavorir la realització de propostes concretes d'actuació per part de la ciutadania, així com la seva priorització.

Aquest és un projecte de software lliure desenvolupat de manera conjunta per institucions (ajuntaments, ens locals i Diputació de Barcelona) i la ciutadania per tal de disposar d'una eina efectiva de participació a la xarxa.

L'impuls de les polítiques de participació i la inclusió de les noves tecnologies busquen fomentar un rol actiu i rellevant de la societat civil, de manera que la ciutadania pugui participar sobre la presa de decisions en qüestions de caràcter públic i amb incidència en els resultats i en les polítiques públiques.

Les localitats baixllobregatines que s’ han apuntat a la iniciativa son; Begues, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans, El Prat de Llobregat, Esplugues i Olesa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article