El Prat mitjançant el consell de Formació Professional vol potenciar l’ anomenada FP dual

Societat.

L’ acte ha comptat amb la representació de polítics, patronals, sindicats, socials i d’ ensenyament.
L’ acte ha comptat amb la representació de polítics, patronals, sindicats, socials i d’ ensenyament.

Aquest Consell pretén fomentar i consolidar un potent sistema de formació i qualificació professional al municipi amb tots els agents vinculats a l'àmbit de la FP.

Per part de l'equip de govern municipal, l'acte ha comptat amb les intervencions de l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, de la tinenta d'alcalde de l'Àrea d'Igualtat i Drets Socials i regidora d'Educació, Pilar Eslava, i de la tinenta d'alcalde de l'Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació, Marta Mayordomo.

Els han acompanyat d'altres regidors i representants del consistori. El nou Consell de la FP vol estar arrelat a la realitat social i econòmica del territori i convertir-se en un marc de col•laboració entre els diferents agents públics i privats implicats per generar acords i promoure mesures adreçades a la promoció de la formació i la qualificació professional.

Altres objectius són millorar la visualització i reconeixement de la FP entre el teixit empresarial i la ciutadania en general i donar major difusió als projectes vinculats als estudis de FP, així com al seu impacte social i econòmic.

Així mateix, es vol donar major presència a la FP en els diferents àmbits educatius del Prat de Llobregat. El procés que ha desembocat en la constitució del Consell Municipal de la Formació Professional es va iniciar l'any 2010 amb la creació de la Taula de la FP, que ha anat evolucionat des d'aleshores, fent possible la creació del nou espai.

Entre els membres del nou Consell de la FP designats ahir, hi figuren representants dels següents agents socials, polítics i econòmics. Actualment, el Prat de Llobregat té una oferta més àmplia i més alumnat que la resta de municipis del Baix Llobregat en proporció als seus habitants.

Mentre que el Prat representa un 7,8% de la població de la comarca, la seva oferta de cicles formatius de FP representa el 13,3% del total del Baix Llobregat.

A més, el Prat és el tercer municipi de la comarca amb més nombre de matrícules de formació professional, amb l'12,1% del total. El nombre d'alumnes matriculats a FP al municipi ha anat a l'alça durant els darrers anys i, el curs passat, ja sumaven un total de 1.237.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article