Olesa congela la majoria d'impostos i taxes locals per al 2019 excepte l'IBI

Societat.

S'incrementen les bonificacions en alguns impostos destacats.
S'incrementen les bonificacions en alguns impostos destacats.

El Ple de l’Ajuntament d’Olesa ha aprovat aquest dilluns al vespre les ordenances fiscals per al 2019, que inclouen la congelació de tots els impostos i taxes municipals, excepte l’impost de béns immobles (IBI), que amb caràcter general s’apuja un 1’87%.

"Aquest increment suposa uns sis euros anuals de mitjana per habitatge", segons ha indicat el regidor responsable de l’àrea econòmica, Joan Segado.

Un altre canvi destacat en les ordenances fiscals per al 2019 fa referència a les bonificacions contemplades en diferents impostos com el d’activitats econòmiques (IAE), el de construccions o en l’IBI, bonificacions que s’incrementen en tots els casos.

Per a l’Equip de Govern, aquests ordenances fiscals, les darreres del mandat, "respecten el compromís electoral del Bloc Olesà de no incrementar els impostos locals mai per sobre de l’IPC."

Les ordenances fiscals per al 2019 s’han aprovat amb el vot favorable de Bloc Olesà i Movem Olesa i l’abstenció de la resta de grups (ERC, PSC, PDeCAT-Demòcrates i PP). En l’IBI, la quota a pagar pel contribuent resulta de l’aplicació dels tipus de gravamen aprovat pels ajuntaments (dintre dels límits establerts) sobre la base imposable o liquidable, que acostuma a ser el valor cadastral de l’habitatge (tot i que també hi poden haver deduccions a aplicar al valor cadastral).

Per tant, la quota resultant a pagar és normalment el valor cadastral multiplicat pel tipus de gravamen. A Olesa, amb l’increment de l’IBI en un 1,87% amb caràcter general, el tipus de gravamen passa del 0,698% al 0,711%.

Segons s' informa des del consistori, "l’increment de l’IBI serà més elevat, d’un 2,3%, per a la resta d’usos, com ara per a les grans superfícies o grans empreses. Aquesta diferenciació ja es va aplicar en les ordenances fiscals d’aquest 2018 per tendir a aconseguir que en els tributs locals pagui més qui més té."

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article