El Baix Llobregat entre les tres comarques metropolitanes que mes fan recollida selectiva

Societat.

Josep Maria Tost, Director de l'Agència de Residus de Catalunya, i Mª Mercè Santmartí, Directora Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Barcelona, presentant l’ informe.
Josep Maria Tost, Director de l'Agència de Residus de Catalunya, i Mª Mercè Santmartí, Directora Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Barcelona, presentant l’ informe.

La comarca es situa com les que mes fan recollida selectiva neta d’envasos lleugers, destacar que Collbató es la tercera població d’ entre 1.000 i 5.000 habitants en reciclatge, i que Torrelles, Sant Just i Begues (per aquest ordre), es situen en el lloc 2, 4 i 5, respecte al factor global de RS neta a la comarca però com a demarcació de l’ AMB.

Parlant en exclusiva del Baix Llobregat, l’ ordre seria aquest; COLLBATÓ, MARTORELL, ESPARREGUERA, VALLIRANA, i SANT ESTEVE SESROVIRES.

El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, acompanyat de la directora dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Barcelona, Maria Mercè Santmartí, ha presentat avui les dades del 2017 de residus municipals a la regió metropolitana de Barcelona, que inclou l’Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

La recollida selectiva neta a les comarques de Barcelona s’ha incrementat un punt. S’ha situat en el 28,69 %, mentre que l’any 2016 va ser d’un 27,69 %.

Aquesta xifra està per sota de la mitjana de Catalunya, que, segons el balanç actual, és d’un 32 %. La comarca que més residus municipals ha recollit selectivament excloent els impropis presents continua sent el Maresme, amb un índex de recollida selectiva neta del 34,68%.

Ha millorat respecte l’any passat, quan aleshores va ser d’un 33,30 %. Per contra, trobem el Garraf, que continua amb l’índex més baix, que se situa al 25,40%.

Així i tot, ha incrementat la recollida respecte quasi dos punts respecte l’any 2016, quan va ser d’un 23,45%. El Maresme, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat superen la mitjana de tot Catalunya.

Les cinc ciutats amb més població de Catalunya tenen la recollida selectiva neta següent: Barcelona, 29,8 %; l’Hospitalet de Llobregat, 23,23 %; Terrassa, 28,73%; Badalona, 26,47 %; i Sabadell, 32,08 %.

Un increment de la recollida selectiva neta als nuclis de població més importants de Catalunya tindria un efecte molt positiu en el conjunt de la recollida selectiva catalana, l’ informe sencer es pot consular a documents adjunts.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article