Neix la Comissió per a l'estudi dels efectes de la qualitat de l'aire i les immissions acústiques i electromagnètiques

Salut.

La Generalitat no es vol centrar nomes en la contaminació visible.
La Generalitat no es vol centrar nomes en la contaminació visible.

Adscrit a la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, el nou òrgan estarà integrat per 14 vocalies permanents.

Amb representants de les diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, de l’AMB, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, de l’Agència de Residus de Catalunya, de l’Associació Catalana de Municipis, de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Generalitat, en matèria de contaminació atmosfèrica, salut, indústria i energia.

L’òrgan neix amb l’objectiu d’aprofundir en els efectes que puguin tenir en la salut i el medi ambient les immissions acústiques, electromagnètiques i la qualitat de l’aire derivada dels contaminants químics, especialment d’aquells compostos sobre els quals no hi ha una regulació a nivell europeu, estatal o autonòmic.

Respon a la voluntat de diferents secretaries, organismes i entitats afectades per la matèria de posar en comú l’anàlisi dels possibles efectes sobre la salut, promoure nous estudis, si s’escau, i fer-ne difusió, per conscienciar la població de la importància, entre d’altres aspectes, de millorar la qualitat de l’aire per gaudir d’una bona qualitat de vida.

També s’emmarca dins l’“Acord institucional per a la millora de la qualitat de l’aire a la conurbació de Barcelona”, assolit el 6 de març de 2017 en el marc de la cimera de Qualitat de l’Aire convocada per la Generalitat de Catalunya, amb l’assistència de diferents ens locals municipals i supramunicipals.

Precisament, l’Acord recull el compromís dels assistents de crear un òrgan col•legiat de coordinació, amb relació al possible impacte de la qualitat de l’aire sobre la salut de les persones.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article