La restauració de l’ Ermita de Santa Eulàlia de Begues es podrà gaudir aquest diumenge

Cultura.

Diumenge 21 d’octubre es donen a conèixer al públic les darreres millores a l’edifici.
Diumenge 21 d’octubre es donen a conèixer al públic les darreres millores a l’edifici.

L’ermita, d’origen romànic, ha estat objecte de diferents treballs de restauració des de l’any 2014, en què fou cedida al municipi per la família Vendrell, propietària en aquell moment, fins a aquest mateix 2018.

Aquest proper diumenge 21 d’octubre, coincidint amb la tradicional Festa del Most al municipi, es donaran per inaugurades les actuacions de restauració dutes a terme en diferents fases i amb la subvenció de la Diputació de Barcelona.

Al llarg d’aquests 4 anys s’ha procedit a la restauració dels paraments interiors i del retaule; a la restauració del cor, la instal•lació d’il•luminació interior i la millora de l’esplanada exterior; s’han efectuat treballs de recerca històrica i arqueològica; s’ha renovat la coberta de la nau i la sagristia, a més de restaurar de finestres; s’ha construït un lavabo exterior i, finalment, s’han reparat de les façanes.

L’ermita de Santa Eulàlia, tot i ser històricament de titularitat privada, ha estat al llarg dels segles un dels principals punts de trobada i de celebració al municipi.

Allà tenen lloc dues de les principals festivitats de Begues com són la Festa del Most i la Festa de Santa Eulàlia, durant les quals es reparteixen entre els assistents coques beneïdes.

La celebració de la Festa del Most tindrà el seu inici el dissabte 20 d’octubre amb el tast de vins i mostra gastronòmica amb música en directe que acollirà la plaça Camilo Riu de 17.30 a 22.30 h.

A les 18 h està prevista que es realitzi la trepitjada de raïm. L’endemà, les activitats començaran a les 11 h amb l’acte d’inauguració de les obres de restauració de l’ermita al què seguirà a les 11.30 h la ballada de sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa, a les 13.15 h la celebració de la missa de la Festa del Most, acompanyada de la Coral Montau, i a les 14 h la venda de les tradicionals coques beneïdes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article