80 propostes per millorar l’ acció educativa a les escoles de Sant Joan Despí

Societat.

Una fotografia de l'activitat Edudansa.
Una fotografia de l'activitat Edudansa.

Per al curs 2018-2019, el consistori posa a l'abast dels centres escolars més de 80 propostes en diferents àmbits com la cultura, el medi ambient, la igualtat, l'esport, la participació, l'emprenedoria, la salut, la cooperació, la sostenibilitat, l'art, la història i el patrimoni.

El Catàleg de Programes i Serveis Educatius 2018-2019 està integrat per un ampli ventall de propostes perquè el professorat pugui treballar els aprenentatges d'una forma pràctica i vivencial.

Una oferta formativa àmplia i diversa que vol contribuir a fer que l'alumnat pugui adquirir una formació integral i adaptada a les seves necessitats.

Aquest any, l'Ajuntament ha volgut implicar els alumnes en la celebració de l'Any Jujol140 i per això organitza activitats relacionades amb aquesta commemoració com excursions per conèixer l'obra de Jujol al Camp de Tarragona, visites a l'itinerari modernista, visites guiades a Can Negre i a la Torre de la Creu, tallers d'esgrafiat i de trencadís i visites a les exposicions de l'Any Jujol.

Pel que fa a la història i el patrimoni, el catàleg de serveis educatius inclou activitats com visites a les masies històriques, caminades culturals pel riu i pel Canal de la Infanta i tallers sobre el passat romà i el Sant Joan Despí medieval.

També hi ha accions formatives per afavorir el coneixement del medi i la descoberta de l'entorn per part dels escolars que poden veure el funcionament dels horts municipals, de la deixalleria, dels parcs, de les vinyes i del Jardí de les Papallones del parc de la Fontsanta, o participar en observacions de fauna i de flora.

Pel que fa a la cultura, l'Ajuntament posa a l'abast dels centres educatius una activitat de teatre en anglès, visites a les biblioteques, la Mostra de lectura en veu alta, el Concurs punt de llibre o l'Edudansa.

També hi ha accions en l'àmbit de la mobilitat (tallers de mobilitat sostenible o per aprendre a anar en bicicleta), la salut (tallers i xerrades sobre alimentació saludable, cura de les dents, sexualitat, prevenció de drogues), la igualtat (tallers contra les desigualtats de gènere i de prevenció de la violència masclista).

L'emprenedoria (programa d'emprenedoria en anglès 'Be an entrepreneur' o la xarxa Escola-Empresa), la cooperació (tallers sobre els drets de l'infant, cinema per a l'educació en valors) i l'esport (programa de natació escolar).

A aquesta oferta cal afegir programes educatius com 'Coneguem el nostre Ajuntament', els Premis de Recerca, l'Acompanyament a l'Estudi, el Consell d'Infants, el Consell d'Adolescents o la Setmana de la Ciència, entre altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article