La iniciativa “Escola Nova 21” es consolida inaugurant les vuitenes jornades de debat

Societat.

Les Xarxes Locals EN 21, serveixen per reforçar les polítiques educatives locals.
Les Xarxes Locals EN 21, serveixen per reforçar les polítiques educatives locals.

El Baix Llobregat, fins al moment, te incorporats (curiosament) 21 municipis, la jornada de la xarxa Llobregat Centre, es farà el 31 d’ octubre, conformada per les localitats de Sant Vicenç dels Horts, Molins de Rei, Pallejà, Cervelló, Corbera de Llobregat i Vallirana, remarcar que la comarca està dividida en 5 xarxes.

En aquesta ocasió, cadascuna de les xarxes decidirà els continguts que vol treballar durant tot el curs 2018-2019, en funció dels interessos i prioritats dels centres que les integren.

L'objectiu és generar un model de trobada útil per als centres i que sigui, alhora, sostenible en el temps. Si durant el curs passat es va crear el clima per a la transformació educativa mitjançant la sensibilització de la comunitat educativa, la creació de l'equip impulsor i la definició de la visió de cada centre, el curs 2018-19 està dedicat a activar el canvi, implicant tota la comunitat educativa, incloses les famílies.

El tret de sortida del nou curs han estat les jornades Activem el canvi, que reuniran durant aquest mes centenars de mestres amb l'objectiu posar sobre la taula les claus sobre la nova cultura de centre.

Per a la Diputació de Barcelona, un dels principals objectius d'aquest projecte és que al desembre de 2019, quan està prevista la seva finalització, aquestes xarxes s'hagin consolidat en el territori com a espais de treball col•laboratiu per facilitar la transformació educativa, amb continuïtat en el temps.

Una de les iniciatives que la corporació posarà en marxa en breu, en el marc d'aquest projecte, serà oferir als 32 municipis que dinamitzen les xarxes un taller formatiu adreçat a les famílies, per tal d'implicar-les en el procés de canvi i de crear complicitats mútues.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article