El President de la Diputació es desfà en elogis envers la restauració de l’ Ermita de Santa Eulàlia de Begues

Cultura.

Marc Castells i l’ alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, han presentat la reforma de l’ Ermita.
Marc Castells i l’ alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, han presentat la reforma de l’ Ermita.

Marc Castells ha assegurat que «és important mantenir i preservar el nostre patrimoni, perquè això forja la nostra identitat local però alhora ,també, cohesiona la nostra societat».

En aquest sentit també ha afirmat que la Diputació «té una experiència de més de cent anys en el seu Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, creat a l'època de la Mancomunitat amb Prat de la Riba».

El president de la Diputació de Barcelona ha recordat que «seguim la nostra tradició de creure que el patrimoni arquitectònic, el patrimoni artístic, és el que configura les identitats locals».

Les obres de restauració l'ermita de Santa Eulàlia, temple d'època barroca (segles XVII – XVIII), han comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, amb una inversió de 119.000 €.

Aquestes han consistit en la renovació de la coberta i accés, la restauració dl retaule, dels paraments interiors i del cor; la reparació de la façana i finestres, així com la recuperació i preservació de les restes romàniques aparegudes durant les tasques de reforma prèvia.

També s'ha dut a terme la instal•lació d'un sistema elèctric de LED alimentat per plaques fotovoltaiques i d'una xarxa de vídeo vigilància, la construcció d'un lavabo exterior i la neteja del sotabosc de l'entorn i arranjament de l'esplanada exterior adjacent a l'entrada adequant-ne els itineraris i accessos.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article