Molins de Rei aprova el Pla de Protecció del Patrimoni

Cultura.

Estació de bombament de l’ històric Canal de la Infanta a la localitat.
Estació de bombament de l’ històric Canal de la Infanta a la localitat.

El document entrarà en vigor les properes setmanes, un cop es rebin els informes favorables de dues comissions supramunicipals i l’aprovació definitiva del Conseller.

Amb l’aprovació provisional del PEPHA, l’Ajuntament de Molins de Rei dóna per enllestits tots els tràmits tècnics i administratius que estaven al seu abast.

Ara, l’aprovació del Pla només resta pendent dels informes favorables de la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità i de la Comissió de Política Territorial i Urbanística de Catalunya.

Amb els informes favorables el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, signarà l’aprovació definitiva i entrarà en vigor. Es preveu que tots aquests tràmits es concretin durant les properes setmanes.

L’aprovació del Pla Especial de Patrimoni Històric i Arquitectònic inclou la resolució de les 46 al•legacions presentades. En total el Pla protegeix amb diferents nivells fins a 177 unitats que tenen valor patrimonial, històric o artístic, entre aquests elements hi ha 144 edificis i 19 masies.

Amb l’aprovació del catàleg també s’han incorporat 17 nous elements públics a la categoria de Béns Culturals d’Interès Local. Aquesta serà la primera vegada que Molins de Rei compti amb un pla de protecció del patrimoni tant públic com privat.

Durant la sessió plenària també es va aprovar el Pla Local d’Infància i Adolescència de Molins de Rei per al període 2018-2021. Es tracta d’un document que fa una anàlisi i diagnosi de les necessitats dels menors d’edat que viuen a la vila i que inclou una bateria de propostes prioritzades per atendre-les.

El Pla, que ha comptat amb les aportacions del Consell d’Infants entre d’altres, es revisarà de forma trimestral i servirà per obtenir el segell de Ciutat Amigua de la Infància (CAI).

Finalment, en la mateixa sessió, l’Ajuntament va decidir adherir-se a l’Associació de Municipis i Entitats per a l’Aigua Pública (AMAP) i al Decàleg per a la Construcció de Ciutats Feministes.

Pel que fa a les mocions es va aprovar la presentada pels grups municipals d’Iniciativa per Molins de Rei – MES i Molins Camina, per fer accessible el dret a l’habitatge digne.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article