Fins a 19 municipis del Baix Llobregat es beneficiaran dels quasi 24MEUR que destina la Diputació per preservar el patrimoni arquitectònic

Cultura.

El president de la Diputació, Mar Castells, presentant aquest ambiciós ajut.
El president de la Diputació, Mar Castells, presentant aquest ambiciós ajut.

El programa, impulsat per la Diputació de Barcelona, dona suport econòmic a 201 actuacions de les 12 comarques de la demarcació, donant una subvenció del 100% de l' import sol•licitat.

El suport ofert als ajuntaments té la finalitat de garantir la pervivència del patrimoni arquitectònic i arqueològic local per tal de poder-lo usar o millorar-ne l'ús actual.

Pel que fa als edificis o edificacions d'interès històric, cultural, arquitectònic o paisatgístic, les obres que compten amb el suport de la Diputació tenen l'objectiu de garantir la seguretat de l'equipament, millorar-ne la funcionalitat, reduir el consum energètic i, alhora, implantar les energies renovables. A més també es treballa per evitar-ne la degradació.

D'altra banda, les actuacions de recerca històrica i consolidació de restes de jaciments arqueològics que han rebut suport de la corporació han de formar part d'un projecte que tingui per objectiu donar-los valor i difondre'ls.

Aquest programa, inclòs dins del Pla "Xarxa de Governs Locals 2016-2019", també ha comptat amb un reconeixement específic als petits municipis, de fins a 1.000 habitants, i que consisteix en assistència tècnica i jurídica especialitzada.

El suport de la Diputació de Barcelona al patrimoni arquitectònic de la demarcació no és nou. El 9 de juny de 1914, sota la direcció d'Enric Prat de la Riba, la Diputació de Barcelona va crear el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), que té l'objectiu d'assessorar i oferir suport tècnic i científic als municipis a l'hora de dur a terme actuacions en els seus monuments i centres històrics.

Conegut antigament com a Servei de Catalogació i Conservació de Monuments, va ser el primer organisme d'una administració pública estatal dedicat a la salvaguarda, conservació i restauració del patrimoni monumental. Els projectes es poden consultar a documents adjunts.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article