El nou delegat del Govern de la Generalitat es bolca amb el Baix Llobregat visitant cinc municipis en un dia

Política.

Una imatge de la visita institucional a Olesa.
Una imatge de la visita institucional a Olesa.

L’alcaldessa d’Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon, acompanyada de diferents regidors i regidores del consistori, s’ha reunit aquest dimarts al matí amb el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Juli Fernández, durant la primera visita institucional que el delegat ha fet a Olesa des que va ser nomenat el passat mes de juliol.

Durant la trobada, des de l’Equip de Govern s’han traslladat al delegat dos temes que actualment preocupen especialment a l’Ajuntament d’Olesa: el problema de l’accés a l’habitatge i la necessitat de millora de les infraestructures locals, tant pel que fa a carreteres i connexions com els equipaments esportius.

La visita institucional del delegat del govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández, ha arrencat a dos quarts de 12 del migdia amb la rebuda per part de l’alcaldessa, Pilar Puimedon, acompanyada per diferents regidors i regidores de l’Equip de Govern, concretament el primer tinent d’Alcalde, Joan Segado; el regidor d’Obres i Edificació, Miquel Riera; el regidor de Cultura i Joventut, Xavier Rota; el regidor de Festes, Jordi López; la regidora de Benestar Social, Georgina Muñoz; i el regidor d’Empresa i Ocupació, Dídac Solà.

També ha participat en la reunió un dels regidors del grup de PDeCAT-Demòcrates, a l’oposició, Domènec Paloma. Després de la signatura al llibre d’honor de l’Ajuntament d’Olesa, s’ha celebrat una reunió en la qual des del consistori olesà se li han traslladat al delegat del govern les principals preocupacions en referència al problema de l’habitatge i les infraestructures.

L’alcaldessa, Pilar Puimedon, ha valorat molt positivament “la sensibilitat i bona acollida” del delegat a les demandes olesanes i ha detallat que, quant al problema de l’habitatge, s’han demanat solucions per facilitar l’accés de la ciutadania a habitatges de lloguer social i també ajudes “més realistes” al lloguer.

Abans havia visitat Esparreguera, on va ser regut pel seu alcalde Eduard Rivas, l’equip de govern de l’Ajuntament d’Esparreguera va demanar a la Generalitat el compromís per fer un front comú entre administracions locals, autonòmica i estatal que contempli les necessitats del territori en matèria d’infraestructures de mobilitat, sobretot pel que fa al projecte d’ampliació de l’autovia A2 i al pla de la ròtula Martorell-Abrera. Va ser en la reunió mantinguda a l’Ajuntament d’Esparreguera entre l’alcalde Eduard Rivas i altres tres regidors del govern municipal.

La trobada, convocada a iniciativa de la Delegació del Govern de la Generalitat a Barcelona, va adoptar el format de sessió de treball i en ella també es va parlar de les obres al clavegueram de Can Rial i Mas d’en Gall. El govern municipal va demanar el compromís polític de la Generalitat per iniciar la segona fase de les obres, el que es tradueix en el finançament d’un milió d’euros, tot i no haver executat encara la primera fase de les actuacions pendents de la resolució sobre unes expropiacions de terrenys.

Per la seva banda, durant la visita a Abrera, l’alcalde, Jesús Naharro, ha destacat que “a banda d’explicar les peculiaritats del nostre municipi, els nostres projectes i desitjos, hem comentat el pla director d’infraestructures, totes les mancances que comporta, i les al·legacionsque nosaltres hem presentat com marca la llei. Després hem anat a veure aquestes infraestructures des del mirador de Sant Miquel i hem vist com han malmès el nostre territori”.

També ha visitat Sant Esteve Sesrovires, on via Twitter deia que després de signar el llibre d’honor i reunir-se amb l’alcalde Enric Carbonell i el govern municipal s’han desplaçat a l’INS MColomer, un equipament amb un projecte aprovat el 2008 i pendent de finalitzar.”

Respecte a la visita a El Papiol, el Delegat ha compartit una bona estona amb el seu alcalde Jordi Bou, on aquest li ha traslladat les inquietuds del municipi envers temes pendents o de futur.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article