Fins a 36 centres educatius participen del programa “La maleta de les families” una eina per orientar a l’ alumnat principalment als de 3er i 4rt d’ ESO

Societat.

22 son els municipis que hi participen enguany d’ aquest projecte, l’ any passat es van fer xerrades a Castelldefels i al Prat.
22 son els municipis que hi participen enguany d’ aquest projecte, l’ any passat es van fer xerrades a Castelldefels i al Prat.

Aquest projecte es realitza en col•laboració amb els serveis educatius de diversos ajuntaments i instituts de secundària dels municipis de la demarcació de Barcelona.

A través de xerrades, tallers grupals i tutories individualitzades, es faciliten a les famílies eines i recursos per reforçar la funció d'acompanyament dels seus fills en el procés de transició educativa.

Nombrosos estudis i experiències senyalen que les famílies són un factor important en la selecció d'estudis que fan els joves, una tria que comporta riscos associats a la manca d'informació i orientació adequada.

És per això que aquest projecte se centra en aconseguir la implicació activa dels pares i mares en aquest procés. "La maleta de les famílies" forma part de les accions que porta a terme la Diputació de Barcelona per reforçar l'orientació educativa i professional al llarg de la vida i afavorir la reducció de l'abandonament escolar prematur, un dels eixos estratègics del Pla d'actuació de la Gerència de Serveis d'Educació de la corporació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article