600 nous arbres i noves plantes a Sant Joan Despí “per ampliar la biodiversitat”

Societat.

Arxiu: Una imatge de l’ anomenat Jardí de les papallones.
Arxiu: Una imatge de l’ anomenat Jardí de les papallones.

Una de les zones que acollirà major nombre d'exemplars serà la de les Begudes, a l'entorn de la Ciutat Esportiva del FC Barcelona, ara en plena transformació urbanística amb l'obertura de vials i la construcció de nous habitatges.

Aquí es plantaran uns 250 arbres distribuïts en les quatre zones verdes previstes així com en l'espai públic. A més, les obres d'ampliació de la vorera del carrer Major des del barri Centre fins a les Begudes (iniciades recentment) també preveu la plantació de 41 arbres.

Una bona part dels nous exemplars, 120 en total, els guanyarà el Bosc dels Infants, al costat de la ribera del riu Llobregat, que any rere any ha anat creixent gràcies a la implicació de la ciutadania en aquest projecte que va néixer a proposta del Consell dels Infants.

A més, la nova zona verda que es crearà entre el carrer de Francesc Macià i el passeig del Canal, al costat de l'avinguda de Barcelona, disposarà d'una cinquantena d'arbres, mentre que els carrers Indústria, Rius i Taulet, John F. Kennedy, la nova plaça de l'equipament de la gent gran que s'està construint al barri de les Planes, o el passatge Maluquer sumaran 70 exemplars més.

També s'ha previst reposar gairebé un centenar de nous exemplars a l'avinguda de l'Onze de Setembre, al parc del Mil•lenari i a la pantalla vegetal situada al carrer Maria Tarrida.

Una de les iniciatives més innovadores per augmentar la biodiversitat serà la sembra de plantes en escocells (s'ha previst realitzar una prova pilot al carrer Maria Tarrida), un projecte que persegueix dos objectius: d'una banda, atreure insectes que puguin ajudar a controlar les plagues i, de l'altra, regular el creixement de males herbes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article