El Forn Massana de Cornellà entre els cinc que millor Pa de Pagès fan de Catalunya

Societat.

La qualitat del Pa de Pagès es consolida al Baix Llobregat amb un guanyador i diferents finalistes.
La qualitat del Pa de Pagès es consolida al Baix Llobregat amb un guanyador i diferents finalistes.

El flequer del Forn Codina de Vilaller (Lleida) Josep Miquel Canut s’ha proclamat guanyador del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2018 a la final celebrada aquest cap de setmana a La Seu d’Urgell.

El Concurs Millor Pa de Pagès Català de l’Any està convocat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català entre els flequers/flequeres que pertanyen a aquesta Indicació Geogràfica Protegida, i és l’únic d’aquestes característiques que es celebra a Espanya.

Josep Miquel Canut va competir pel títol amb quatre finalistes més: Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Francesc Massana (Forn Massana, Cornellà de Llobregat), Marc Padró (Forn de Pa Padró, Barcelona) i David Porta (L’Obrador dels 15, Barcelona). Aquesta era la primera vegada que el Forn Codina es va classificar a la Final del Concurs Millor Pa de Pagès Català. Josep Miquel Canut, de 46 anys, regenta el Forn Codina de Vilaller.

La seva fleca és allò que podem definir com un forn d’àmbit rural, molt coneguda a la seva comarca, l’Alta Ribagorça, el Forn Codina va ser fundat per la seva avia poc abans de la guerra civil espanyola.

El guanyador del Concurs va declarar que “avui ha guanyat el nostre pa, però realment, ha guanyat el bon pa que forners com nosaltres fem nit rere nit als nostres obradors”. Canut té el títol de Mestre Artesà Alimentari que lliura el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, des de l’any 2011.

El guanyador del Concurs va rebre un premi en metàl•lic de 2.000 euros i una placa acreditativa. El jurat de la final va estar presidit per Albert Batalla (alcalde de La Seu d’Urgell), i per Miquel Guich (Millor Pa de Pagès Català 2017); Enrique Medina (director de l’àrea de Fleca de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona); Manel Serra (ex director de l’àrea de Fleca de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida) i Antoni Figuera (president del Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català).

Els cinc finalistes que van competir a la Sala Sant Domènec de La Seu d’Urgell es van classificar a l’eliminatòria de semifinals que es va fer a l’Escola de Flequers Andreu Llargués de Sabadell (Barcelona) el maig passat, on hi van participar un total de 23 flequers i flequeres. Aquesta ha estat la cinquena final del Concurs Millor Pa de Pagès Català.

Els anteriors guanyadors del Concurs han estat Ernest Riguetti (Riguetti Forners, Gavà), Sílvia Marqués (Pastisseria Marqués, Alfarràs), Xavier Pàmies (Forn Sistaré 1910, Reus) i Miquel Guich (Forn del Passeig, Barcelona).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article