L’ ACM i l’AMI faran una trobada municipalista “per aconseguir un acord polític de país, la defensa dels drets i les llibertats com a catalans”

Societat.

Un instant de la reunió conjunta amb Llach com a convidat d’ excepció.
Un instant de la reunió conjunta amb Llach com a convidat d’ excepció.

Les executives de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) s’han reunit aquest dimarts al migdia a Barcelona on han acordat celebrar una jornada municipalista el proper 11 de gener de 2019.

Aquesta trobada té com a objectiu treballar des del món local aconseguir un acord polític de país, la defensa dels drets i llibertats com a catalans, i el futur del municipalisme català.

La jornada buscarà un consens i la participació de representants locals de diferents sensibilitats polítiques i ideològiques. La reunió entre les executives de l’ACM i l’AMI ha tingut lloc hores després que acompanyessin els expresidents Miquel Buch i Neus Lloveras a declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com a investigats per haver fomentat entre els alcaldes i alcaldesses el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

La trobada entre les dues executives de l’ACM i l’AMI ha comptat amb la participació de Lluís Llach, nou president del Fòrum Cívic, Social i Constituent, que ha exposat les línies bàsiques de la plataforma que busca impulsar un debat ciutadà sobre el model de país. També s’ha conversat a través de videoconferència amb el conseller Toni Comín, director del Consell de la República del Govern català, que ha explicat les funcions de l’organisme i la seva tasca principal d’internacionalització de la causa catalana.

Per últim, les executives de l’ACM i l’AMI han aprovat una moció on es demana l’absolució dels presos i preses polítics, acusats per l’1-O, aquesta moció es farà arribar a tots els ens locals catalans.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article