El Prat crea un pla pel creixement del comerç local i promoure la innovació

Societat.

Un instant de la presentació del pla.
Un instant de la presentació del pla.

El Prat compta actualment amb 1.500 establiments, entre comerç, restauració i serveis, que aporten el 35% del PIB de la ciutat. Comerç i restauració generen actualment el 38% de l'activitat econòmica local i gairebé el 28% dels llocs de treball de la ciutat. El nou pla, vol encarar el futur d'un sector estratègic per a la ciutat i l'economia local.

Els principals objectius del pla estratègic són: afavorir la continuïtat urbanística entre els diferents eixos comercials de la ciutat; promoure la qualitat i posar en valor l'oferta dels comerços i de la restauració del municipi per atraure clients de totes les edats -tant locals com turistes-; afavorir la capacitat de concertació i col•laboració del sector empresarial i comercial; enfortir el teixit comercial i les associacions que el representen; o contribuir a fer més sòlids i sostenibles els negocis locals.

Aquests eixos d'actuació, identificats com a prioritaris per a l'Ajuntament del Prat, han sorgit fruit de la tasca d'elaboració del Pla, que ha comptat amb la participació de representants del sector comercial de la ciutat.

A partir d'ara, també s'obrirà un espai web per seguir fent aportacions al nou pla estratègic de comerç a través de l'enllaç: https://www.elprat.cat/empresa-comerc-i-ocupacio

  Per desenvolupar els objectius del pla, es contemplen diverses accions i línies estratègiques. Així, per exemple, es planteja potenciar el comerç on line com a nou canal de venda per als negocis locals, o que els eixos comercials puguin comptar amb una oferta combinada de compres, lleure i vida als carrers, atractiva tant per a residents com per a no residents.

Més enllà del terme municipal, l'Ajuntament també vol establir pactes i aliances en l'àmbit comercial amb d'altres municipis de la comarca.

Per altra banda i oferir una eina dinàmica alhora que afavorir l'intercanvi d'informació amb el teixit empresarial de la ciutat, el consistori ha presentat elpratempresa.cat, una plataforma per al foment de l'emprenedoria, l'activitat empresarial i comercial i la promoció econòmica.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article