ERC Viladecans acusa al govern municipal d’ “adjudicar el solar del Poliesportiu Centre al millor postor, sense protecció oficial ni equipaments”

Política.

Una imatge de l’ espai on es vol fer aquesta construcció.
Una imatge de l’ espai on es vol fer aquesta construcció.

Segons un comunicat dels republicans, aquests es mostren críticics amb l’adjudicació del solar del Poliesportiu Centre al millor postor, una constructora que ha ofert 7 milions d’euros pel terreny, com en una subhasta, sense incloure habitatge de protecció oficial ni cap metre quadrat d’equipaments.

Per aquests, "la venda que es formalitzarà al Ple de novembre demostra les ànsies de l’equip de govern (PSC+ICV) per fer calaix i lamenten que l’Ajuntament funcioni com una promotora immobiliària.”

Per ERC, durant aquest mandat, “el govern ha rebaixat les alçades previstes inicialment de 8 a 6 plantes, però continuen per damunt de la volumetria habitual que marca el Pla General Metropolità (PB+4). L’impacte visual serà, doncs, important. El projecte preveu aparcament soterrat, superfície comercial en planta baixa però ni un centímetre d’equipaments.”

Durant el Ple de setembre ERC va pactar una moció amb els grups al govern per tendir al 30% dels pisos de protecció oficial en les futures inversions immobiliàries. Tot i que encara no és una clàusula obligatòria com ho serà a Barcelona (s’està plantejant també al conjunt de l’Àrea Metropolitana), Esquerra s’ha compromès a treballar-hi per garantir el dret a l’habitatge als col•lectius amb més dificultats.

La portaveu municipal d’ERC, Bàrbara Lligadas, ha explicat que “el principal motiu esgrimit en el seu dia per part del PSC i ICV per enderrocar el Pavelló del Centre, és a dir finançar el complex esportiu Podium inaugurat el 2015, no tenia cap raó de ser. I menys encara després de liquidar a principis d’aquest 2018 el deute bancari per construir el nou equipament”.

Segons l’alcaldable dels republicans, “intercanviar l’ús del terreny del Poliesportiu cap al Podium i fer creure als veïns que era una imperiosa necessitat vendre aquesta illa per pagar el centre esportiu a la Torre Roja ha estat de traca. Hem perdut un recinte històric i estimat al casc antic, un barri mancat de serveis públics, per deixar pas a l’enèsima promoció immobiliària, sense cap pis de protecció oficial i en un context de manca d’equipaments esportius per encabir tota la demanda”.

I continuava, “el govern segueix optant per vendre patrimoni públic i construir més pisos per fer calaix. Però si l’Ajuntament està tan sanejat econòmicament com diuen, cal seguir venent patrimoni? És un consistori o una promotora immobiliària?”, s’ha preguntat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article