Les restriccions a les zones de baixes emissions arriben a les motocicletes

Salut.

A l’àrea metropolitana de Barcelona, el percentatge de motos afectades que no podran circular en cas d’episodi de contaminació s’estima és del 12%.
A l’àrea metropolitana de Barcelona, el percentatge de motos afectades que no podran circular en cas d’episodi de contaminació s’estima és del 12%.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Barcelona, han llançat una nova campanya informativa conjunta per explicar als usuaris de les motos que a partir de l’1 de desembre de 2018, que en cas d’episodi de contaminació atmosfèrica aquests vehicles tampoc podran circular en l’àmbit de la zona de baixes emissions de l’àmbit de Rondes de Barcelona (ZBE àmbit Rondes de Barcelona).

Des de l’1 de desembre de 2017, ara fa un any, les dues administracions van aprovar la ZBE Rondes de Barcelona, i les pertinents restriccions de circulació en cas d’episodi per a turismes sense distintiu ambiental de la DGT i les furgonetes Pre-Euro 1.

Ara que les motos ja disposen també d’etiquetes ambientals de la DGT, a partir de l’1 de desembre de 2018, en cas d’episodi de contaminació tampoc podran circular les motocicletes, ciclomotors, tricicles i quadricicles que no disposin del distintiu de la DGT. Les restriccions s’aplicaran quan la Generalitat de Catalunya declari l’episodi de contaminació atmosfèrica (es preveu un màxim de 2-3 vegades l’any, de dilluns a divendres laborables de 7 a 20h.

L’objectiu de la campanya informativa, que estarà activa durant un mes i que també compta amb la col•laboració dels altres quatre municipis afectats per la ZBE àmbit Rondes de Barcelona (l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat), és donar a conèixer als seus usuaris l’afectació a aquest tipus de vehicles, que fins ara estaven exempts, per no disposar d’etiquetes de la DGT, i recordar als seus usuaris la delimitació territorial d’aquesta àrea de baixes emissions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article