ERC Viladecans assegura que el govern municipal PSC ICV “s’ ha transformat en promotora immobiliària”

Política.

ERC Viladecans assegura que el govern municipal PSC ICV “s’ ha transformat en promotora immobiliària”
ERC Viladecans assegura que el govern municipal PSC ICV “s’ ha transformat en promotora immobiliària”

El grup municipal d’ERC-AM diu en un comunicat que, “veiem l’Ajuntament de Viladecans desbocat en el seu intent per vendre els terrenys públics del Pla de Llevant i el sector d’Oliveretes que arrosseguen una hipoteca de 24 milions d’euros. L’objectiu és eixugar el deute astronòmic fruit de la gestió del consistori socialista i de la seva aposta cega pel creixement infinit de la ciutat des de fa anys.”

Segons relaten els republicans en un comunicat, “el passat 15 de novembre va acabar el termini per presentar ofertes al concurs de compravenda amb un import de sortida de 25 milions d’euros. Amb aquesta operació el govern local (PSC+ICV) intenta eixugar el deute de 24 milions que arrossega l’empresa municipal VIMED i que esquitxa els comptes de l’Ajuntament amb més de 43,4 milions de números vermells.”

I recorden que, “tot i el rebuig d’una part important dels veïns i de la plataforma Salvem Oliveretes, el consistori socialista ha aprovat l’última modificació del projecte urbanístic en un temps rècord, aprofitant l’aturada a la Generalitat del 155 i traient a informació pública la documentació amb opacitat i vacances pel mig. ERC va presentar al•legacions amb una alternativa menys agressiva, valorada pel Departament de Territori i Sostenibilitat i que evitava encaixonar el cementiri municipal, però finalment no ha estat recollida.”

Esquerra retreu al govern local, “que s’hipotequés durant els anys de la bombolla immobiliària per especular amb els terrenys a la falda de Sant Ramón i finançar equipaments infrautilitzats com l’espai polivalent Cúbic. L’esclat de la crisi va enganxar els dits de VIMED -la promotora immobiliària del patrimoni públic de la ciutat- i això ha representat una llosa per les arques de l’Ajuntament. D’aquí la necessitat i la urgència de vendre terrenys municipals al millor postor, com ha succeït amb el solar de l’antic Poliesportiu Centre i succeeix ara al Pla de Llevant: l’únic que importa és el preu.”

Per la portaveu municipal d’ERC Bàrbara Lligadas “és greu que haguem d’assumir l’impacte visual i la cicatriu que generarà aquest un nou barri. Sempre hem dit que abans de crear barris nous el que cal és arreglar els que ja tenim, però els veïns han de començar a interioritzar que en un període més o menys breu on ara veiem garrofers, rieres i arbusts veurem com s’aixequen blocs d’habitatges de fins a 10 plantes i es comencen a urbanitzar carrers, entre el Parc de la Torre Roja i la rotonda del Tanatori”. “Ho hem intentat tot però no hi ha volta enrere”, ha reblat.

Aquests asseguren que, “seran gairebé 3.000 habitatges dels quals gairebé el 60% en règim lliure i el 40% restant de protecció oficial amb un màxim de 1.371 habitatges, dels quals 857 en règim general, 171 en règim especial i 343 en règim concertat. Segons càlculs estimats el nou barri comportarà l’arribada de 9.000 persones, 1.600 dels quals en edat escolar, amb el corresponent impacte en els accessos, el trànsit o el mapa educatiu de la ciutat. Entre d’altres punts polèmics, el Pla també implicarà la desaparició d’un dels últims vestigis de patrimoni fabril a Viladecans com és la Bòbila de Sales de la qual només es conservarà la xemeneia i els antics forns després d’haver-la deixat ensorrar al llarg dels últims anys.”

La candidata a l’alcaldia dels republicans pel 2019 ha afegit que “el Pla de Llevant o el Pla d’Oliveretes com es coneix popularment és un exemple flagrant de com el PSC gestiona l’Ajuntament des de fa dècades, de tot aquelles dinàmiques que volem canviar des d’ERC amb un urbanisme més humà, més transparent i que eviti tornar a caure en els mateixos errors que ens van dur a una de les pitjors crisis econòmiques i socials que recordem”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article