Martorell aprova uns pressupostos de mes de 39MEUR pel 2019 però només amb els vots del govern municipal

Política.

Arxiu; Un detall d’ un ple municipal a Martorell.
Arxiu; Un detall d’ un ple municipal a Martorell.

Segons s’ informa des del consistori, “els comptes prioritzaran les polítiques d'habitatge i les partides destinades a la gent gran i a les ajudes socials, així com la lluita contra l'atur,” ha puntualitzat el regidor d’ Hisenda, Josep Casasayas.

Aquest ha apuntat que els projectes més rellevants de l'any que ve són la construcció de més de 300 habitatges socials al barri de la Sínia i la nova Residència de la Fundació Arc de Sant Martí per a persones amb discapacitat intel•lectual.

En aquest sentit, el regidor d'Hisenda, Josep Casasayas, ha apuntat: "El Govern continua prioritzant l'atenció a les persones: les famílies i els joves de Martorell necessiten pisos a preus assequibles, que els permetin quedar-se a viure aquí. D'altra banda, els col•lectius amb més necessitats, com les persones amb capacitats diverses, mereixen el nostre màxim esforç, per això la residència de la Fundació Arc de Sant Martí comptarà amb la inversió més important que farem l'any que, 1 milió i mig d'euros".

L'alcalde, Xavier Fonollosa, ha subratllat que, “aquest pressupost permetrà acabar la feina començada fa 4 anys, durant aquest mandat, hem refet la via pública a més de 50 carrers, hem estrenat un gran poliesportiu i hem destinat més d'1 milió euros a millorar els nostres centres educatius". I continuava, "al 2019 continuarem la reforma urbana, perquè millorant els espais públics millorem com a societat".

Fonollosa assegura que tot es portarà a terme sense apujar impostos, "És el cinquè any que mantenim els mateixos tributs i les mateixes taxes. Mentre el cost de la vida va pujant, nosaltres no demanem més esforços als ciutadans de Martorell, busquem ingressos a través d'altres vies i gestionem els recursos que tenim de la manera més rendible".

El capítol d'inversions, és aquest any de més de 2,8 milions d'euros, xifra a la qual s'hi ha de sumar, "el milió i mig d'euros que es destinaran a la construcció de la Residència de la Fundació Arc de Sant Martí, que no està comptabilitzat en aquest capítol, sinó en el de subvencions de capital, ha puntualitzat el regidor.

Així mateix, el Departament del Patronat amb més dotació econòmica és el de Benestar Social, que compta pel 2019 amb gairebé 2,8 milions d'euros, un 1,54% més que l'any anterior.

El capítol 1 de despeses recull les retribucions i cotitzacions a la seguretat social, tant del personal municipal com dels òrgans de Govern, i és el capítol més elevat, amb més de 15,5 milions d'euros, un 6,4 % més que l'any anterior.

Per darrera se situa el capítol 2, despesa en bens corrents i serveis, amb més de 14,5 milions per fer front a les despeses de subministraments de gas, electricitat, el manteniment i neteja dels edificis municipals i la via pública.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article