Detinguts per robar una quantitat aproximada de 20.000 calçots a la zona agrícola de Viladecans

Societat.

Una imatge de la furgoneta enxampada en el moment del robatori.
Una imatge de la furgoneta enxampada en el moment del robatori.

Darrerament els agricultors van posar en coneixement dels mossos i de la Policia Local de Viladecans el fet que havien patit furts d'hortalisses i material agrícola de l'interior de les seves explotacions agràries.

Al mateix temps es tenia indicis que un grup de persones sostreia caixes de plàstic d'ús agrícola d'una finca i les utilitzava per reomplir-les també amb productes però d'altres explotacions agràries.

Mossos d'Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Viladecans juntament amb la Policia Local de la mateixa ciutat van denunciar, el dijous 8 de novembre, tres homes de nacionalitat espanyola, de 32 i 44 anys i veïns de Barcelona i Olivella, com a presumptes autors de dos delictes de furt.

Així mateix van denunciar un home i una dona, de 34 i 37 anys i veïns de Sant Boi de Llobregat com a presumptes autors d'un delicte de receptació.

En tenir coneixement d'aquesta situació, els mossos conjuntament amb Policia Local de Viladecans i el Parc Agrari del Prat de Llobregat van intensificar la vigilància de la zona agrícola i dels vehicles que hi tenien accés amb l'objectiu de prevenir furts de productes i robatoris amb força de material agrícola.

En aquest àmbit cal destacar la col•laboració dels pagesos en aspectes de gran importància per al treball policial com són la identificació dels punts i les hores més susceptibles de produir-se els furts, les rutes i horaris, així com les vies d'accés i sortida emprades pels furtadors.

Els resultats no es van fer esperar i la nit següent de l'inici del dispositiu de vigilància, poc després de la mitjanit, es van identificar tres homes, quan ja havien collit 50 capses plenes de calçots, justament en el mateix camp on pocs dies abans havien sostret 10.000 calçots també aprofitant la foscor de la nit.

Una vegada denunciats els autors materials dels furts agrícoles, els agents van continuar les indagacions policials per poder determinar qui els comprava la mercaderia sostreta durant les nits.

Finalment, van esbrinar que eren els responsables d'una botiga de la veïna població de Sant Boi de Llobregat. Atès que els policies van poder localitzar les caixes amb els calçots furtats en dies anteriors es va denunciar als responsables de la botiga per un delicte de receptació.

A partir d'ara, una de les mesures que es prendrà als municipis de Viladecans i de Gavà serà la d'intensificar els controls policials als accessos a la zona agrícola, amb l'objectiu de denunciar administrativament als vehicles que hi accedeixen sense ser-hi autoritzats, sobretot amb la finalitat de dissuadir els furtadors de productes agrícoles. D'aquesta forma, es pretén reforçar el patrullatge preventiu i es regularitzarà la presència de vehicles aliens a la zona.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article