La “coradella” de Molins de Rei ha estat escollida el plat favorit dels catalans i les catalanes d’aquest any 2018

Societat.

El xef German Puiggarí mostrant orgullós la placa conmemorativa.
El xef German Puiggarí mostrant orgullós la placa conmemorativa.

En la fase final, que competia contra el rossejat del Delta de l’Ebre, ha obtingut 4.023 vots, 600 més que la recepta rival. Es dóna la circumstància que la coradella s’ha imposat en les tres fases en les que ha participat: a la classificatòria s’ha imposat a 11 altres plats, a les semifinals ha guanyat a tres plats més i en la final.

La recepta guanyadora https://www.cuina.cat/platfavorit/coradella-de-molins-de-rei_32361_117.html és la que ha proposat el bar Diana, situat al carrer Jacint Verdaguer.

El veredicte es va fer públic aquest dilluns en el marc del Fòrum Gastronòmic 2018 celebrat a Girona. La coradella es el plat que s’identifica amb Molins de Rei.

Els primers traginers que venien fa més de 160 anys a mostrar i vendre els seus productes a la Fira de la Candelera menjaven aquest plat fet a base de menuts de xai.

El regaven amb vi i l’acompanyaven amb pa, de manera que adquirien les calories necessàries per afrontar les seves feixugues jornades de treball.

La coradella mai s’ha deixat de fer, més aviat al contrari. Els restaurants locals competeixen per veure qui fa la millor recepta, i els blogs i les revistes especialitzades cada vegada publiquen més articles sobre aquest plat.

Qui s’acosti a Molins de Rei per la Candelera podrà comprovar com totes les cartes inclouen la coradella que, al menys un cop a la vida, s’ha de provar.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article