Quatre baixllobregatins entre els 30 millors Mestres Artesans Alimentaris de Catalunya un d’ ells entre els 5 primers

Societat.

Foto de les persones reconegudes.
Foto de les persones reconegudes.

Es tracta de Miquel Casas Fontcuberta, Forner de Torrelles de Llobregat (4) , Eloy Jané Juanós, Pastisser d’Olesa de Montserrat (15), Mario García Asensio (25) i Jaume Escala Arnau (29), ambdós com a Carnissers, cansaladers i xarcuters de Gavà.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, acompanyada pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, ha destacat la importància d’aquests guardons, amb els quals any rere any es fa evident la vitalitat de l’artesania alimentària catalana.

“La cultura i el grau de desenvolupament d’un país estan lligats a la creativitat, la imaginació i la capacitat de treballar bé, i d’adaptar-se a les noves demandes i necessitats. A Catalunya, això es manifesta en molts sectors, i l’artesania alimentària n’és un exemple. I demostra que és un àmbit en què no s’esgoten les oportunitats de créixer i innovar”.

Per això, “la meva felicitació per als mestres artesans i als dos joves artesans innovadors de les edicions d’enguany. Una felicitació que faig extensiva, d’una manera especial, a les federacions i els gremis d’artesans alimentaris que amb la seva activitat permanent i les seves escoles fan una tasca imprescindible per millorar i prestigiar el seu sector”, ha dit Jordà.

En l’acte d’enguany es reconeixen els guanyadors de dues edicions, 2017 i 2018, ja que l’acte de l’any passat es va haver de suspendre per la situació política de Catalunya.

Per aquest motiu, s’ha projectat un vídeo amb la intervenció de l’actual delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea i ex-consellera d'Agricultura,

Meritxell Serret, en el qual ha felicitat els artesans guardonats. Es consideren mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d’artesà alimentari. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’han lliurat 1.000 diplomes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article