ERC l’hospitalet, CiU i CUP-PA, porten al ple el manifest “Som el 80%” impulsat per Òmnium Cultural “a favor del diàleg i contra la repressió”

Política.

Arxiu: Els regidors d' ERC a un ple municipal de l'Hospitalet.
Arxiu: Els regidors d' ERC a un ple municipal de l'Hospitalet.

Esquerra Republicana presentarà al proper Ple del mes de novembre una proposta per fer un reconeixement a les víctimes dels bombardejos franquistes a l'Hospitalet, així com la recuperació dels vestigis que encara resten a la ciutat. L'Hospitalet va patir en el període de 1937-1939 uns 17 atacs de les aviacions italiana i alemanya, que van provocar nombroses víctimes mortals i ferits.

Diferents estudis fets fins ara han localitzat alguns dels refugis antiaeris que es van construir durant aquella època a l'Hospitalet, i el desinterès per part de l'Ajuntament ha fet que molts d'ells no s'hagin pogut localitzar, i d'altres han estat destruïts definitivament.

Antoni Garcia, portaveu municipal d'ERC, ha declarat que “a l'Hospitalet ja s'ha destruït molt patrimoni, necessitem evitar que elements importants de la nostra història, com els refugis antiaeris i la memòria de les víctimes, es perdin i acabin en l'oblit”.

La moció d'Esquerra Republicana demana recuperar i obrir al públic alguns d'aquests refugis antiaeris, i elaborar un estudi sobre l'emplaçament i situació d'aquestes construccions a la ciutat, així com la instal•lació d'un monument a la memòria de les víctimes dels bombardejos feixistes.

El manifest esmentat reivindica la defensa dels drets i les llibertats democràtiques, el rebuig a la repressió i la judicialització de la política, i la defensa del diàleg i la negociació per trobar una solució política i democràtica per decidir el futur polític de Catalunya.

Garcia ha manifestat que “a Catalunya els grans consensos de país passen per la defensa dels drets i les llibertats, i cercar una solució política i democràtica per decidir el futur del país, davant la repressió i la judicialització de la justícia”, i ha afegit que “el manifest 'Som el 80%' representa aquesta voluntat majoritària, i cal exigir l'absolució i alliberament dels presos polítics, que es desisteixi en la repressió, i que s'inicïi una negociació sense condicions ni renuncies per trobar aquesta solució”.

Una altra de les propostes de la formació republicana per aquest mes de novembre, és la creació d'una moneda local pròpia de l'Hospitalet. Aquesta proposta té com a objectiu estimular la compra de béns i contractació de serveis produïts i disponibles localment.

Ciutats del nostre entorn, com Barcelona o Santa Coloma de Gramenet, ja han posat en marxa les seves pròpies monedes locals, i una iniciativa així pot ajudar a impulsar l'economia local, reforçant el comerç i els serveis locals i de proximitat, així com millorar i enfortir la cohesió i el sentiment de pertinença a la ciutat.

Esquerra Republicana porta al Ple una moció, en la línia de les que s'han aprovat ja al Parlament i a l'Ajuntament de Barcelona, en defensa de les institucions catalanes, el diàleg i el respecte a la pluralitat, així com de rebuig a la repressió i la judicialització.

En aquest sentit, es vol refermar també el compromís amb els valors republicans, i reprovar i qüestionar el posicionament de Felip de Borbó i la institució monàrquica que ell representa.

El Ple de novembre també debatrà una moció conjunta d'ERC, ICV-EUIA-Pirates, CiU i CUP-PA que denuncia l'actuació de l'Aràbia Saudita en l'actual conflicte al Iemen, com a principal responsable de la catàstrofe humanitària provocada, i el risc de complicitat en la comissió de crims de dret internacional de l'Estat espanyol amb l'exportació d'armes a l'Aràbia Saudita.

En aquest sentit, es demana instar al Govern espanyol a suspendre i denegar les autoritzacions per proseguir exportant armes que podrien ser utilitzades en el conflicte del Iemen.

Per últim, el Ple de l'Ajuntament farà una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Memòria Transsexual per refermar el compromís de l'Ajuntament amb el reconeixement i defensa dels drets de les persones trans, reivindicar la memòria de la lluita de la comunitat trans, i manifestar la necessitat de seguir avançant en el marc normatiu, educatiu o laboral.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article