Estirada d’ orelles per part de l’ AMB a Aigües de Barcelona frenant la pujada de les tarifes

Societat.

La revisió proposada per l’AMB respon per garantir que la ciutadania pagui un preu just per l’aigua.
La revisió proposada per l’AMB respon per garantir que la ciutadania pagui un preu just per l’aigua.

El govern de l’AMB proposarà, al ple del Consell Metropolità del proper 27 de novembre, aturar l’increment del 4,1% per a les tarifes d’aigua potable a l’àrea metropolitana.

Aquest ha estat proposat per Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle Integral de l’Aigua (ABEMCIA). El motiu que provoca la no acceptació de les tarifes són algunes desviacions detectades respecte l’evolució dels ingressos via el rebut de l’aigua.

En aquest sentit, el 2017 els ingressos previstos per l’empresa estaven xifrats en 297 milions d’euros, una estimació que finalment s’ha vist incrementada en 31 milions d’euros, fins arribar als 328 milions d’euros.

Davant d’aquest increment, l’AMB revisarà l’Acord Marc del contracte amb Aigües de Barcelona per determinar l’origen exacte del desequilibri, abans de portar la proposta definitiva de tarifes a la votació del Consell Metropolità.

Així, s'estudiaran aspectes com el cànon de coneixement que cobra AGBAR, les despeses de publicitat o els beneficis de l'empresa. Per tercer cop consecutiu, l’empresa concessionària Aigües de Barcelona ha proposat encarir la tarifa de l’aigua.

Tot i això, les polítiques tarifàries de l’AMB han permès, en els últims dos anys, una reducció del 4% en el rebut, que suposa un estalvi de 13 milions d’euros anuals per a la ciutadania.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article