Prop de mil persones van participar diumenge en la 6a Marxa El Baix Llobregat contra la violència masclista

Societat.

Destacar que a l’ edició d’ enguany ha estat la que ha tingut major participació d'homes, el que demostra la seva implicació i consciència.
Destacar que a l’ edició d’ enguany ha estat la que ha tingut major participació d'homes, el que demostra la seva implicació i consciència.

Procedents dels municipis de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, El Papiol, Esplugues de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló.

Les marxes, acompanyades de grups de batukada, gegants i diverses entitats de dones i ampas del territori, es van anar sumant a les de les localitats veïnes fins arribar al Parc de Torreblanca on va tenir lloc l’acte central.

Josep Perpinyà, president del Consell Comarcal, va obrir l’acte incidint en la importància de la Marxa, i posant en valor la mobilització, cada vegada més forta, de bona part de la comarca per a erradicar la violència masclista.

A continuació es va donar pas al minut de silenci que va anar seguit de la lectura del Manifest contra la violència per part de la guanyadora de la IX edició del Premi Literari Delta, Maite Moreno Conesa.

El tancament de l’acte central va anar a càrrec de la consellera de Dones, Gent Gran i LGBTI, Vicky Castellanos, qui va centrar el seu discurs en la sonoritat femenina posant especial èmfasi en que el Baix Llobregat és una comarca 100x100 feminista.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article