El Consell d’Infants de Molins de Rei es consolida amb la seva tercera edició

Societat.

Casals també els ha demanat propostes relacionades amb la protecció de les nenes i nens més vulnerables.
Casals també els ha demanat propostes relacionades amb la protecció de les nenes i nens més vulnerables.

Des del novembre de 2016, Molins de Rei compta amb el Consell d’Infants com a òrgan de participació infantil.

L’objectiu del Consell és incorporar els nens i nenes de la vila en la vida pública a través de la seva mirada, coneixent què pensen i descobrint allò que els amoïna.

Es pretén que els infants de la vila desenvolupin diferents habilitats com l’empatia, el diàleg, l’esperit crític, i la capacitat de participació en els assumptes públics.

El Consell d’Infants és un òrgan consultiu i participatiu, un espai que els nens i nenes tenen per ser consultats, per ser escoltats i per ser partícips de les decisions, atès que es proposen accions concretes per transformar la vila.

Els consellers i les conselleres són alumnes de 5è i de 6è de primària de les escoles de la vila i les entitats de lleure. S’han presentat 60 candidats i candidates, entre els que n’han sortit escollits els 31 consellers després de les votacions oportunes.

Els integrants del consell han seleccionat 11 àmbits de treball i n’han prioritzat tres: la cura d’animals abandonats, el civisme i la tinença de mascotes, i els camins segurs.

A més, i com ja és habitual, l’alcalde Joan Ramon Casals i la regidora d’Infància, Carme Madorell, també els van fer una petició afegida. En aquesta ocasió els van demanar que treballessin propostes al voltant de la protecció dels infants més vulnerables per millorar les seves condicions. Un cop constituït el nou Consell, la primera trobada serà el 3 de desembre de 2018 a la Federació Obrera.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article