Abrera Collbató Esparreguera Olesa i El Bruc viatgen a Madrid per refermar el seu malestar sobre el projecte de reforma de l’A2

Societat.

La delegació ha evidenciat davant els responsables del projecte, el malestar que aquesta actuació genera en el territori.
La delegació ha evidenciat davant els responsables del projecte, el malestar que aquesta actuació genera en el territori.

Segons s’ informa des de l’ Ajuntament de Collbató, la delegació de poblacions afectades estava formada per representants dels consistoris de Collbató (l’alcalde, Miquel Solà, i el regidor d’Acció Territorial, Mobilitat i Espais Naturals, Josep Estradé), Esparreguera (l’alcalde, Eduard Rivas), Abrera (l’alcalde, Jesús Naharro), El Bruc (l’alcalde, Enric Canela) i Olesa de Montserrat (el regidor d’Obres i Edificació, Miquel Riera).

Per part del Ministeri de Foment hi era el secretari general d’Infraestructures, Javier Izquierdo. Els representants de les cinc poblacions han manifestat l’oposició frontal a l’ampliació de l’A-2.

Pel que fa a Collbató, Solà i Estradé han destacat les greus afectacions, tant en mobilitat com en contaminació, soroll, qualitat de vida i separació de barris que produirà, i han afirmat que, si el Ministeri de Foment persisteix en el seu projecte, hauran de soterrar l’autovia al pas per Collbató. Com a millor opció, han defensat portar el trànsit pesat a les autopistes existents, alliberant els peatges.

També han demanat una comissió tècnica formada pels ajuntaments, el Ministeri de Foment i la Generalitat de Catalunya per estudiar les diferents opcions.

El secretari general d’Infraestructures, Javier Izquierdo, ha escoltat les reivindicacions i ha promès que analitzaran la incidència dels alliberaments de peatges proposats i que realitzaran nous estudis de mobilitat per replantejar el grau d’actuació a l’A-2.

Cal destacar, no obstant això, que, interpel•lat sobre el tema, no s’ha compromès a aturar els estudis d’impacte ambiental que, ara per ara, segueixen el seu curs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article